Honderden dakloos door overstromingen in Costa Rica.

Hevige regen het afgelopen weekend heeft honderden dakloos gemaakt door overstromingen en verschillende wegen afgesloten door aardverschuivingen en beschadigingen toe gebracht aan wegen en bruggen aan de Caribische kant van Costa Rica.

1585 huizen zijn beschadigd ofwel helemaal niet meer bewoonbaar of verdwenen. 745 mensen zijn ergens ondergebracht in opvangplaatsen.

Rood alert is uit gegeven voor de plaatsen rond Turrialba, Cartago, Sarapiquí, Heredia, and Talamanca, Limón, Matina, Pococí, Siquierres, Guácimo in de provincie Limón.

Verschillende delen zijn geheel afgesloten door aardverschuivingen, men werkt hard aan de situatie te verbeteren.

Teams werken constant om in Costa Rica’s Route 32 weer vrij te maken voor het verkeer.

De weersverwachting is dat op maandag avond en nacht nog meer regen word verwacht dus waarschijnlijk nog meer problemen kunnen worden verwacht. Kijk voor het weer op deze website   http://www.imn.ac.cr/

Terwijl aan de ene kant van het land men te maken heeft met overstromingen heeft de provincie Guanecaste te maken met droogte en hoge temperaturen van 40 graden en meer.

Hier een kaart van de gebieden die last ondervinden van de hevige regen.

pesoinfoMonitor

Geplaatst op 29 juni 2015, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Het weer in Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, Noodtoestand, Noodweer, Parken Costa Rica, reizen, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Plaats een reactie