Relatieve rust bij de Turrialba vulkaan.

Zaterdag is weinig activiteit geweest in de krater maar volgens Mora is het binnen het verwachte gedrag. Het OVSICORI, verwijst naar de zwakke ontluchting en de beëindiging van de as uitstoot op zaterdag, omdat de binnenste buis van de vulkaan is vergrendeld.

Zij waarschuwen dat de druk van het gas naar het binnenste van de vulkaan een overdruk geeft en daardoor  een abrupt verlaten van het gas toeneemt en  hete as en stenen uit het diepere niveau van het kanaal word geperst. Daarom, en op basis van eerdere gedrag schat men dat meerdere uitbarstingen worden verwacht.

Op het eerste gezicht werd door wetenschappers van de UCR het materiaal wat vrij gekomen was is oud maar volgens Mora maar laboratoriumresultaten zullen de as monsters beter kunnen bepalen.

De as op de groeten van de telers en op het weide gebied van de boeren is een van de  grootste zorgen.

Bezorgde buren. De buren die leven van de landbouw en veeteelt in de dorpen tussen de Turrialba vulkaan Irazu, maken zich zorgen omdat ze een veel as over hun gebied hebben zien vallen.

Een paar regen dagen zou het probleem oplossen maar er is niet veel in het vooruitzicht

Het weer op zaterdag in het gebied was bewolkt. Op sommige momenten verdreven de mist en de rook rond de top van het gevaarte was het een rustig beeld wat normaal te zien is van de vulkaan.

Geplaatst op 15 maart 2015, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, Parken Costa Rica, reizen, vulkanen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: