Leer het fruit van Costa Rica kennen.

Er is een zekere troost dat je altijd en overal kunt stoppen en in een plaatselijke soda en een goedkope Casado te genieten met voedzame zwarte bonen, rijst, salade, en eventueel een stukje avocado, maar het kan vervelend worden om elke dag gallo pinto te eten.

Toch is er een aspect van het Costa Ricaanse keuken die altijd gevarieerd en lekker blijft: de vrucht. Of ze nu inheems of exotisch zijn, Costa Rica is de thuishaven van tientallen fascinerende verschillende fruitsoorten en die maken uw dieet leuk,lekker en interessant. Sommige tropische vruchten zoals bananen en ananas, die samen het grootste deel vormen van de landbouw in het land voor de export, zijn al goed bekend buiten de tropen, maar er zijn tientallen andere vruchten die niet zo op grote schaal geëxporteerd en het beste genoten kunnen worden op de lokale markt of zelfs rechtstreeks van uit de boom. Hieronder zijn enkele van de meest memorabele en smaakvolle tropische vruchten van Costa Rica.

Guanábana (Zuurzak) 

Grote, ronde, groene vrucht bedekt met stekels, de guanabana is interessant alleen al op grond van zijn unieke uitstraling. Toch is de smaak van de vrucht wat het maakt tot een van de mooiste en lekkerste tropische vrucht. Het witte vlees is klef en vol van zaden, zodat guanabana moeilijk te eten is als vrucht, maar smaakt heerlijk als een vruchtensap of vooral in een milkshake.Het bevat ook veel vitaminen en men heeft zelfs capsules van guanabana voor de gezondheid.

Marañón 

Weinig mensen beseffen dat cashewnoten een bekende en wijdverspreide grondstof voor voedsel is, afkomstig uit een boom met op zijn minst een even lekker fruit.Helder rood, geel en oranje, de cashew fruit ziet er als een gezwollen jalapeño peper, misschien een beetje kraker. Grote vruchten vers gegeten of verwerkt tot sap.

Jocote 

Gerelateerd aan de Marañon, de jocote lijkt op zijn neef, maar in een kleinere, en rondere versie. Het zaad is groot en het fruit heeft relatief weinig vlees, maar is toch heerlijk in een taart .Sommige van de apen soorten van Costa Rica lijken te genieten van het kauwen op jocote zelfs meer dan mensen die, hoewel ze nog steeds veel worden verkocht door fruit leveranciers.

Carambola (Sterfruit)  Carambola misschien een beetje meer herkenbaar voor bezoekers dan sommige van de andere vruchten die op deze lijst staan, maar het blijft een ondergewaardeerde tropische specialiteit. Het fruit verandert van een groene tot  intens geel vrucht wanneer ze volwassen zijn. Ze kunnen variëren van zoet tot een beetje zuur, en zijn een leuke toevoeging aan een salade als stervormige plakjes.Van Carambola’s maakt u ook een heerlijk vruchtendrank.

Zapote 

Met een bedrieglijk doffe schilferige bruine huid, de binnenkant van de zapote is een rijk bordeaux met een gladde zwarte zaad over de gehele lengte ervan. De pulp is geweldig eten op zichzelf en heerlijk zoet, en word soms ook in ijs gebruikt .Het is ongelooflijk hoe goed deze vrucht smaakt ten opzichte tot zijn uiterlijk.

Tamarindo   

Tamarindo zorgt voor een stevig verfrissende sap. De vrucht kan ook rauw gegeten worden, en het kan leuk zijn door de schilferige schil te kraken en het oplikken van de kiezel-achtige zaden met je tong, terwijl u geniet van het vlees. Tamarindo heeft een zoete en zure smaak, evenals een lichte zuurgraad aan.Het word hier heel veel gebruikt in vruchten drankjes die men maakt.

Granadilla (Sweet Passion Fruit)

Een andere leuke fruit de Granadilla waarvan de schil word doorboord met een duim en gemakkelijk uit elkaar gescheurd kan worden zonder te morsen van de zaden en het vlees dat binnen samen geklonterd zit . Het interieur van de vrucht is ietwat bizar uitziende met rommel van zaden. Het is het beste om gewoon de verfrissende binnenkant van de vrucht op te likken en in een of een paar slokken, terwijl niet echt er op kauwt in te nemen.

Genieten van Costa Rica’s reeks interessante fruit soorten is een goed excuus om samen met lokale leveranciers te genieten van een deel van de botanische uitbundigheid welke de regio zo aantrekkelijk maakt en over het algemeen gewoon om het land beter te leren kennen. En de bovenstaande lijst is slechts een deel van wat Costa Rica te bieden heeft aan vruchten, zodat de speciale onderzoeker van deze tropische vruchten binnenkort nog veel meer spannende rassen gaat proeven en genieten van wat de natuur te bieden heeft.

Geplaatst op 30 augustus 2011, in backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, reizen, Tropische planten, Tropische vruchten. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: