Bahia Ballena Uvita Costa Rica. Cacatua Lodge.

P1080763 Op 17 Januari 2015 nadat onze zoon getrouwd was in de kerk in Alajuela in Costa Rica zijn we s ‘middags vertrokken om met hun een lang weekend door te brengen in Uvita bij de Cacatualodge van Peter en Marja. Aangezien wij ook op 17 Januari getrouwd waren was het een dubbel feestje. We vertrokken om ongeveer om 12.30 uur in de middag we hebben rustig aan gereden en hier en daar nog even gestopt onderweg om een versnapering en wat te drinken te nemen. Via de nieuwe snelweg en de uitstekende verbinding via Jaco, Quepos zijn we rond 4.00 uur in de middag aan gekomen in Dominical waar we nog een kopje koffie hebben gedronken met een broodje en Marja gebeld dat we er bijna zijn nog een goede 20 km te gaan naar Uvita.

P1080775 Aan gekomen bij de Cacatua Lodge stonden Peter en Marja ons al op te wachten en hebben toen de spullen naar de huisjes gebracht om vervolgens eerst even een frisdrankje te nemen. De kamer van de bruid en bruidegom was goed geprepareerd en een extra flesje wijn voor de pas getrouwden. De Cacatua Lodge is een kleinschalige perfecte plaats om de omgeving te verkennen en om een paar dagen te genieten het is ook een van de betere in de buurt. www.cacatualodge.com   Na dat we weer bij gepraat waren over van alles en nog wat ( Nederlanders in Costa Rica) zijn we ons bed in gedoken om te genieten van een heerlijke nachtrust in een geweldige omgeving midden in de natuur.

Volgende ochtend wakker geworden met het geluid van de apen die op een afstand door de bomen trokken en het geluid van fluitende vogels. Peter en Marja hadden weer voor een uitstekend ontbijt gezorgd met vers fruit toast, gebakken eitje, jam, koffie of thee en verse sinaasappelsap (heerlijk).

P1080772 Na het ontbijt op weg naar Bahia Ballena het nationale park om te genieten van het strand en de zee. De weg naar dit park ligt recht tegenover de weg die je verlaat vanaf de Cacatua Lodge al met al niet meer dan ongeveer 10 minuten rijden. Het park is een beschermd gebied en U dient hiervoor toegang te betalen maar het is zeker de moeite waard om te bezoeken al is het vanwege alleen maar om op het lange deel in zee te lopen wat een vorm heeft van een walvis staart vandaar ook de naam (Bahia Ballena is walvis baai ) Hier hebben we dus ook op gelopen en genoten van de prachtige zee en de uitzichten.P1080787 P1080776

Je kunt in en rond Uvita van alles doen zoals een toer walvis en dolfijnen spotten en nog veel meer dingen om op te noemen welke ook op de website staan van de Cacatua Lodge

Na een geweldige dag gehad te hebben nog genoten van het zwembad bij de Cacatua Lodge en hierna op de avond genoten van een heerlijke Indonesisch diner klaar gemaakt door Marja en Peter welke je kan bestellen vooraf bij een boeking ( HEERLIJK)

De laatste ochtend na het genieten van weer een geweldig ontbijt helaas de weg terug naar huis moeten volgen want ja we wonen wel in een van de mooiste landen ter wereld maar er zal ook hier gewerkt moeten worden voor de meeste mensen.

Bedankt Marja en Peter voor de geweldige dagen die we bij jullie waren en we komen terug.

Geplaatst op 20 januari 2015, in Algemeen, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Dieren, dolfijnen, Informatie, landen, Natuur, Parken Costa Rica, reizen, Stranden, vakantie, vogels, vrienden, walvissen, zeeschildpadden. Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. Theo van Berne

    Cris,hartelijk gefeliciteerd ,wens je zoon alle goeds toe,en hoop dat ze samen een fijne tijd tegemoet gaan.Theo van berne en dochter Inge.

  2. Bedankt Theo we hebben een geweldige tijd gehad in Uvita, hoop jullie ooit nog een keer te zien hier of in Nederland. Groetjes aan je dochter Inge.
    Chris

  3. Theo van Berne

    Hadden weer een keer met Fox naar costa-Rica gekomen,was dan met hun de 5 keer.Alleen mijn dochter heeft MS en heeft een probleem met de verbinding met een oog en de hersenen.Ze kan dan de beelden niet vlug genoeg verwerken.Daarom had ik Fox gevraagd om haar een vaste plaats in de bus te geven,op de eerste of tweede bank zodat ze met de chaufeur mee kan kijken.Verder was dat de enigste vraag omdat we daar zeker van moesten zijn.Maar Fox werkt daar niet aan mee,omdat ze zoals ze zeggen,iedereen hetzelfde betaalt.Dus die kleine aanpassing willen ze niet doen.Jammer dat ze zo mensen met een handicap uitsluiten van een groeps reis.Zelf rijden wil ik niet.Maar Costa_rica blijft ons land en dat zal nooit veranderen,Gr Theo.

Plaats een reactie