Wereldberoemde krokodil Pocho sterft in Siquirres.

De krokodil en de eigenaar “Chito” voerde een wekelijkse show uit die internationale aandacht kreeg.                                   Pocho stierf een natuurlijke dood op de leeftijd van 50 jaar.Poncho van de Crocodile

Pocho, de “tamme” Costa Ricaanse krokodil die internationale aandacht kreeg door zijn wekelijkse show waarin hij optrad met de eigenaar Gilberto Sheedan, overleed dinsdag op Finca Las tilapia in het Caribisch gebied in de plaats Siquirres. Olga Valle, Sheedan zijn vrouw, zei dat de krokodil een natuurlijke dood stierf op een leeftijd van 50 jaar. Een uitvaart zal worden gehouden voor Pocho op zondag om 13,00 uur

“Alle mensen in het dorp hebben hun medeleven en hulp aangeboden zei Valle.

Afgelopen zondag voerde, Pocho en ‘Chito’, zoals Sheedan beter bekend was,  een show op voor de bezoekers in het 100 vierkante meter kunstmatig meer in Finca Las tilapia. Chito, 54, verklaarde dat de eenogige krokodil ‘was gedomesticeerd. “Hij kon Pocho trucs laten doen, zoals knipogen met zijn goede oog , zijn kop en staart uit het water tillen, rollen en Chito toelaten om zijn hoofd te steken in de enorme muil van het reptiel.

Chito vond de 3-meter-lange krokodil bijna-dood aan de oever van de rivier Parismina, in de provincie Limón, 17 jaar geleden. De krokodil was  in het linker oog geschoten. Chito en een aantal vrienden lade het dier in een boot en nam hem mee naar Siquirres, waar Pocho goed verzorgd werd en weer herstelde.Chito sliep zelfs met de krokodil tijdens zijn herstel.

Nadat een werknemer Chito zwemmen zag met Pocho op een dag, werd er overal gesproken over de vriendschap van het duo en dit  verspreide zich. In juli 2000 heeft de Costa Ricaanse TV Channel 7 een film gemaakt over het ongewone paar. Chito en Pocho werd sterren, het trok de aandacht tot aan de Verenigde Staten, Chili en het Verenigd Koninkrijk.

Chito mocht de krokodil houden van de staat zo lang als ze hun in de gaten konden houden. Chito werkte samen met een dierenarts en een bioloog en voede Pocho 30 kg vis en kip een week.

Chito had nooit gedacht van deze roem die zou voortkomen uit deze unieke vriendschap. Alles wat hij wilde was een huisdier. Een bord op zijn ranch benadrukt de relatie: “. Chito en Pocho zijn beste vrienden”

“Ik wilde hem het gevoel geven dat iemand van hem hield, dat niet alle mensen slecht zijn,” vertelde Chito in 2007. “Ik hou van alle dieren, met name degenen die hebben geleden.”Poncho de krokodil

Geplaatst op 12 oktober 2011, in backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Dieren, Informatie, krokodillen, landen, nieuws, Parken Costa Rica, reizen, vakantie, vrienden. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: