Toegang tot Poás vulkaan gesloten voor toeristen voor een paar uur na uitbarstingen maandagmorgen.

De toegang tot de Poas Volcano National Park in San Jose werd maandagochtend gesloten voor toeristen als een voorlopige maatregel na twee explosies die werden waar genomen in de krater van de vulkaan.

“Freatische uitbarsting werden vandaag waar genomen om 08:58 De explosie stoten materiaal uit tot in het gebied van de bezoekers,” melde de Nationale (OVSICORI) op hun Facebook-profiel.

Woordvoerster National Emergency Commissie Rebeca Madrigal bevestigd dat de organisatie nood protocollen heeft voor geëvacueerd bezoekers en het park personeel als een preventieve maatregel. De toegang zal voor verschillende uren gesloten zijn terwijl de OVSICORI deskundigen een controle uitvoeren in de krater om de situatie verder te evalueren.

Geen van de mensen die in het park aanwezig waren werden gewond of bedreigd en de evacuatie was puur een standaard protocol,” Madrigal benadrukt.

OVSICORI zal een geactualiseerd verslag over de populairste toeristische bestemmingen in de komende uren uit te geven.

Advertenties

Geplaatst op 13 oktober 2014, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, Parken Costa Rica, reizen, vulkanen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: