Nederland wint van Costa Rica door penalty’s.

Nederland heeft de WK wedstrijd gewonnen van Costa Rica door het nemen van penalty’s.

Het wedstrijd verloop was al een beetje voorspelbaar, Nederland aanvallen en Costa Rica verdedigen.Nederland had 70 % de bal en Costa Rica 30 %, vele kansen werden gemist op de paal geschoten en gekeerd door een geweldige keeper Keelor Navas van Costa Rica, die echt heeft voorkomen dat Nederland een verlenging en een penalty reeks moest nemen. Een gouden wissel van de coach van Nederland Luis van Gaal welke nog nooit eerder op een WK was vertoond, een minuut voor het einde van de verlenging bracht hij de keeper Krul in omdat deze een betere penalty killer zou zijn. Het pakte geweldig uit hij stopte 2 penalty’s en zo staat Nederland in de halve finale tegen Argentinië.

De Costa Ricanen waren eerst van slag na dit verlies maar al snel draaide dit om in een feest stemming omdat dit kleine land toch maar al deze grote landen tegen zich over hebben gehad en Italië, Engeland en de Grieken naar huis hebben gestuurd en de nul tot het einde hebben gehouden tegen Nederland.

Er werd dus toch nog veel feest gevierd en men is trots op hun team dat het zover in de WK heeft geschopt en dat dit de eerste keer in de geschiedenis is van Costa Rica dat men zo ver kwam op een WK. Hier nog wat foto’s van de afgelopen dag van de wedstrijd en na de wedstrijd.

La Fuente de la Hispanidad estará vigilada por Fuerza Pública y Cruz Roja, debido a la concentración de aficionados.  | ALONSO TENORIO. Veel mensen waren samen in San Jose om de wedstrijd te bekijken.

 Het is gebeurd voor Costa Rica Krul pakt de tweede penalty.  

De Costa Ricaanse spelers bedanken het publiek en verlaten het veld met opgeheven hoofd ze hebben een geweldig WK gespeeld.

Celso Borges (5) y Michael Barrantes se despiden de la afición luego de concluir el partido de cuartos de final contra Holanda en el Mundial de Brasil 2014.

De Nederlandse fans in Costa Rica vieren feest in Escazu waar zo rond de honderd waren samen gekomen om de wedstrijd te volgen.

 

 

 

 

Geplaatst op 5 juli 2014, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, nieuws, reizen, sport, vakantie, voetbal. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: