Costa Rica gaat vandaag voor de tweede ronde stemmen voor een nieuwe president.

 6:30am recorrido en las primeras urnas de votacion, aqui Jorge Echeverria, realiza el primer voto del Colegio Tecnico de Calle Blancos

De PLN kandidaat Johnny Araya kondigde op 5 maart dat hij zou stoppen met campagne voeren door een gebrek aan campagne fondsen en een recente opiniepeiling waaruit bleek dat de oppositiekandidaat Luis Guillermo Solís van de Burger Actie Partij, met ten minste 40 procent van de potentiële stemmen zou winnen.

“De campagne voor de tweede ronde is zeer moeilijk en vol obstakels. Middelen en tijd ontbreekt ons om de overwinning te behalen verklaarde Araya in begin maart tegen zijn aanhang.

Maar de Grondwet in Costa Rica verbiedt een kandidaat te stoppen met de race in een tweede ronde, en de naam Araya blijft op het stem biljet.

Solis de enige overgebleven kandidaat is ervan overtuigd dat hij een miljoen stemmen krijgt en dat het geen verband houdt met het terugtrekken van Johnny Araya.

 De eerste decreten van Luis Guillermo Solis zou zijn om het wegennet in te grijpen.  | JORGE NAVARRO.

Beide partijen hebben opgeroepen om te gaan stemmen voor een nieuwe president het wat in de grondwet is vastgelegd dat een nieuwe president door het volk moet worden gekozen.Het zal ook wel naar de waarschijnlijkheid Solis worden die als de nieuwe president de aankomende 4 jaren zal regeren.

Geplaatst op 6 april 2014, in Algemeen, Costa Rica, Informatie, landen, nieuws. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: