Tope Palmares Costa Rica begint op 15 januari.

Elk jaar in Januari komen duizedde Tico’s af op het slaperige koffie stadje Palmares ten noordwesten van San Jose, voor het meeste luidruchtige feest van het land. Palmares is de gastheer van een traditionele Costa Ricaanse festival met stierengevechten, paarden parades en kermisattracties maar brengt ook bekende internationale acts en veel meer bier dan waarschijnlijk nodig is.

Buitenlanders die niet bekend zijn met het festival moeten het een keer beleven. Als je niet mee wilt deinen op de internationale dans hit  “Temperature” , en omgeven wilt worden door dronken tieners is dit niet echt je plaats, maar het Palmares Festival heeft nog veel meer te bieden.

Festiviteiten beginnen op 15 januari met elke dag nieuwe attracties tot en met 26 januari. Hier zijn een paar dingen die je moet weten over het festival voordat je gaat, zodat u kunt genieten met behoud van lijf en leden.

1) De organisatoren schatten dat er rond de 1.000.000 mensen zullen verschijnen dit jaar op het festival. Dat is ongeveer 20 procent van Costa Ricaanse bevolking. De organisatoren verwachten alleen al 60.000 personen die voor de Jamiacan dancehall / reggae artiest Sean Paul’s  komen kijken. Paul zal de festiviteiten afsluiten met een gratis concert op 26 januari.

Grote drukte kan betekenen veel plezier, maar ook het verkeer en volgepakte hotels betekenen.

2) Je kunt dronken worden. U kunt zelfs mee rijden met een bus voor dronken personen.

Met het bierconsumptie rivaliserende Oktoberfest, is Palmares internationaal bekend als een reusachtig drink festijn. Het Costa Ricaanse bier label Imperial sponsort nu het festival zodat u er zeker van kunt zijn dat u geen dorst krijgt.

Officieel laat de veiligheid het niet toe ​​dronken gasten in het festival, maar in de praktijk is het meeatal anders. Hardcore Palmares feestgangers boeken minibussen met aangewezen chauffeurs en rijden om het uur de lange rit van San Jose en andere plaatsen. Vele hebben een bedrijf of eigen party bus gehuurd.

3. U kunt de stieren uitdagen. Maar doe dat niet. Het is gevaarlijk en dom.

Net als elke ander Costa Ricaanse festijn zijn de Tico-stierengevechten het middelpunt van het evenement. In tegenstelling tot de Spaanse of Mexicaanse stierengevechten doden de  Costa Ricanen de stier niet. In plaats daarvan laten ze tientallen geïmproviseerde rodeo clowns, in de ring en dagen de stier uit om soms met zware verwondingen in het ziekenhuis te belanden. Kijken naar vreemden die gelanceerd worden door de stieren is amusant, maar denk twee keer na om zelf in de ring te stappen. Vorig jaar is op het Palmares Festival, een 28-jarige rodeo clown overleden die na te door de lucht te zijn gegooid door een stier zijn nek heeft gebroken.

4. Kijk uit:  Dieven in overvloed.

Dronken en vrolijk zijn maken een gemakkelijk doelwit. U wilt uw gezellig een Imperial drinken? Ok, maar neem dan niet je dure camera mee en veel geld in je zakken genoeg voor de taxi naar en om wat te drinken en te eten. En geen waardevolle spullen in uw auto achter laten. De politie zal in groten getale op het festivalaanwezig zijn samen met particuliere beveiliging en 26 camera’s. Transit politie zal ook het toezicht op de wegen in de gaten houden voor dronken bestuurders men kan een grote boete verwachten.

5. Als alleen kunt kiezen voor een evenement, ga dan naar Tope.

Een Costa Ricaanse Tope is een paarden parade. Cowboys te kleden in hun kostuum en paarden rijden langs een vooraf bepaalde route door de stad. Denk aan duizenden mensen op paarden, in een grote stoet.

De Palmares tope is een van ’s lands meest bekende, met cowboys die uit het hele land afreisd om hun rijvaardigheden en soms ook andere talenten te pronken, bijvoorbeeld, een die man danst op de rug van zijn paard. De Tope begint dit jaar op de middag van 16 januari.

  costa rica
costa rica  Tope Grecia 2011
Advertenties

Geplaatst op 14 januari 2014, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, reizen, Traditie's, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: