Dieven stelen insecten collectie ter waarde van $100.000 in het zuiden van Costa Rica.

 

Dieven hebben naar verluidt een verzameling van insecten in 27 dozen van een Duitse verzamelaar in Ciudad Neily gestolen, in het zuiden van Costa Rica in de buurt van de grens met Panama.

De gerechtelijke onderzoek Politie (OIJ) melde dat de diefstal is gebeurd op 27 december en schatte de waarde van de collectie op      $ 100.000. De OIJ heeft de naam van de collector niet vrij gegeven, noch hebben ze verdachten op het oog. De onderzoekers zeiden dat een gebouw naast het huis van de verzamelaar was open gebroken waar de verzameling zich bevond. De eigenaar beschreef het als een museum voor de insecten collectie.

Een universiteit van Costa Rica entomoloog, Ricardo Murillo, zei hij bekend was met de collectie maar heeft de naam van de verzamelaar niet onthouden. Hij schatte ook dat collectie een waarde had van $ 100.000.

Advertenties

Geplaatst op 10 januari 2014, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Dieren, Informatie, Insecten, landen, Natuur, nieuws, Parken Costa Rica, pech, reizen, vakantie, Vlinders. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: