Is de Arenal vulkaan wakker geworden uit zijn slaap?

Arenal vulkaan gezien vanaf het centrum van La Fortun ...     Voor de laatste drie dagen, hebben bewoners in La Fortuna de San Carlos gemeld dat ze geloven dat de Arenal vulkaan wakker zou zijn geworden uit een periode van lage activiteit ze zeggen dat ze gerommel hebben gehoord en hebben foto’s gemaakt van pluimen van damp die uit de vulkaan kwamen.

De mogelijkheid van een toename van vulkanische activiteit op de vulkaan heeft een gevoel van optimisme gebracht in de gemeenschap, die sterk afhankelijk is van toerisme, maar men heeft een terugval gezien van de toeristen sinds de vulkaan in geslapen was drie jaar geleden.

Echter experts waarschuwen niet te opgewonden te raken. Het Vulkanologisch en seismologische Observatorium van Costa Rica (OVSICORI) zei dat de pluimen stoom zijn die voornamelijk uit water bestaan, door het resultaat van een recente toename van de neerslag dat vervolgens zijn weg baant naar de breuken van de vulkaan, het produceren van stoom kan zijn als het water de warmere bronnen bereikt.

OVSICORI opgemerkt dat de pluimen van stoom regelmatig zijn verschenen in de afgelopen jaren, vooral wanneer de neerslag toeneemt en het is uitgesloten van de mogelijkheid van magma broeikasgassen.

OVSICORI Vulkanoloog, Geofrey Avard voegde eraan toe dat het fenomeen in de afgelopen dagen is niet te wijten aan een toename van de activiteit van Arenal.

Experts voegde daaraan toe dat er geen geregistreerde seismische activiteit in de vulkaan is en het ‘gerommel’ waren waarschijnlijk vallende rotsen en keien zijn na de recente zware regenval.

Advertenties

Geplaatst op 11 september 2013, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Het weer in Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, Parken Costa Rica, reizen, vulkanen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: