Aardbeving van 6.0 schud Guanacaste wakker precies een jaar na de grote beving van 7.6.

Gisteren precies een jaar naar dat een aardbeving van 7.6 het schiereiland Nicoya liet schudden op 5 september 2012  heeft de Geologische Dienst (USGS) een aardbeving van 6.0 geregistreerd  44 km ten westen van Sardinal, in provincie van Costa Rica Guanacaste op 6:29 vanochtend. De USGS meldt dat de beving op een diepte van 41.7km.

ICR heeft meldingen van sterke schokken in de populaire toeristische bestemming en het strand van Playas del Coco welke beschreven warden als drie sterke schokken in de duur van ongeveer een minuut.

De Observatorio Vulcanológico y Sismológico de Costa Rica (OVSICORI) heeft de gebeurtenis nog niet bevestigd, maar rapporteerde een beving van 3.8 welke plaats vond 39 km ten zuidwesten van Manzanillo de Santa Cruz, in de provincie Guanacaste, een paar minuten na de beving welke werd gerapporteerd door USGS. OVSICORI meldt dat beving was op een diepte van 5 km.

Er zijn geen meldingen van gewonden of schade welzijn er mensen die wat psychische problemen hebben zo precies na de beving een jaar geleden wat nogal wat herinneringen oproept..

Beeldarchief.

Geplaatst op 6 september 2013, in Aardbeving, Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, Parken Costa Rica, pech, reizen, Stranden, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: