Overstromingen en aardverschuivingen na zware regenbuien in heel Costa Rica

Gisteren hebben zware regenbuien in het hele land wegen beschadigd en sommige delen weg gespoeld, huizen onder laten lopen en  aardverschuivingen veroorzaakt. De autoriteiten melde dat er meer dan 7.6 centimeter regen viel in de meeste gebieden gisteren alleen al de hoeveelheid van wat er in een week valt.

Autoriteiten melden dat de huizen van zo’n 500 mensen werden getroffen door overstromingen.

De zwaarste regenval werd gemeld in de provincies San Jose, Alajuela, Heredia, Limon en Puntarenas. Om 11:00 s ‘morgens had het Rode Kruis al tientallen meldingen van ondergelopen buurten en huizen. Er werden Aardverschuivingen gemeld in Alajuela en Barva de Heredia.

De autoriteiten geloven dat de regenval zal afnemen in de komende dagen. Tot nu toe heeft augustus een stijging van 15%  neerslag laten zien ten opzichte van vorig jaar.

er word dan ook gewaarschuwd om op te passen bij rivieren voor overstromingen en op heuvels en bergen waar de grond verzadigd kan zijn waar grond verschuivingen kunnen plaats vinden.

Eerder deze week was er een groot stuk weg geslagen van de rondweg van San Jose, men denkt dathet wel 4 maanden kan duren voordat dit hersteld is.

Advertenties

Geplaatst op 28 augustus 2013, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Het weer in Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, Parken Costa Rica, reizen, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: