Twee freatische erupties geregistreerd bij Poas vulkaan 20-8-2013

De Vulkanologische en seismologische Observatiecentrum van Costa Rica (OVSICORI) nam twee freatische uitbarstingen op de Poas vulkaan waar op dinsdag 20-8.

 

De eerste uitbarsting vond plaats om 09:55 en bereikte een hoogte van tussen de 2 tot 3 meter. De tweede uitbarsting vond plaats om 11:16, welke een geschatte hoogte bereikte van 10 tot 15 meter.

 

De directeur van OVSICORI, Victor Gonzalez, zei dat de erupties niet ongebruikelijk waren voor de Poas vulkaan, maar zei wel dat het lage niveau van de lagune van de vulkaan, ondanks aanzienlijke regenval opvallend was.

 

De National Emergency Commissie (CNE) onderhoudt een groene signalering voor de vulkanen de Turrialba, Poas en Rincon de la Vieja vanwege freatische uitbarstingen en seismische activiteit in de afgelopen maanden.

Advertenties

Geplaatst op 22 augustus 2013, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, Parken Costa Rica, reizen, vulkanen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: