Toename van regen verwacht in de komende twee weken in Costa Rica.

Overstromingen

Experts waarschuwen voor mogelijke overstromingen, vooral in het Costa Rica’s Caribische gebied.

 

Prognoses van het Nationaal Meteorologisch Instituut (IMN) zeggen dat er zich waarschijnlijk zware regenval in de komende twee weken kunnen voordoen ook zal dat overstromingen in verschillende gebieden van het land veroorzaken.

De meeste neerslag wordt verwacht in de Stille Oceaan, de Centrale Vallei en vooral het Caribische regio. Zware regenval was al aanwezig afgelopen weekend in de Centraal-en Zuid-Pacific zones.

De noordwest provincie Guanacaste zal deze week een afname van de windsnelheid hebben en een toename van neerslag te zien zijn, terwijl er ook zware regenval wordt verwacht in de bergachtige gebieden van de noordelijke regio.

De bewolking in de Central Valley zal koelere temperaturen met zich mee brengen en regenbuien zullen meestal in de na middag aanwezig zijn.

IMN experts bekijken nu een tropische storm die zich momenteel in een deel van de Atlantische Oceaan bevind, en hoewel voorlopige rapporten zeggen dat deze geen  invloed op Costa Rica zal hebben zullen zij het indienen nodig is regelmatig verslag geven aan het National Emergency Commissie.

Costa Rica’s regenseizoen loopt van mei tot november.

Advertenties

Geplaatst op 9 juli 2013, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Het weer in Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, Noodweer, Parken Costa Rica, pech, reizen, Stranden, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: