Regenseizoen begint officeel vandaag in Costa Rica.

Vanaf deze dag zullen de meeste mensen niet meer van huis gaan zonder hun paraplu mee te nemen

Het regenseizoen, dat in Costa Rica loopt van mei tot November,wat dit jaar begint op vrijdag 10 mei volgens de voorspellingen van het Nationale Meteorologische Instituut (IMN). Er kon zullen korte buien over sommige gebieden van de Central Valley en de Pacific provincie Puntarenas op vallen hebben meteorologen gezegd.

Meteoroloog Daniel Poleo zei dat de eerste regen van het seizoen zou vallen in het westelijke deel van de Central Valley. De buien zullen dan naar verwachting langzaam verhuizen naar het noordelijke deel van het land.

In de afgelopen dagen is er op verschillende plaatsen in de provincies San Jose, Cartago en Heredia een te kort aan water en het regenseizoen is dan ook van harte welkom voor veel bewoners.

Regenseizoen

Een gebrek aan regen veroorzaakte dat de Public Services Company van Heredia (ESPH) het water rantsoeneerd zo heeft men maar voor maximaal 8 uur per dag water op veel plaatsen. De maatregel loopt tot de water reserves een optimaal niveau bereiken, zoals werd aangekondigd deze week. De rantsoenering treft ongeveer 25.000 mensen in die provincie.

Volgens de ESPH zijn de watertekorten tijdens het droge seizoen de ergste in de afgelopen 12 jaar.

In de hoofdstad zijn de bewoners van de kantons Alajuelita (zuid), Santa Ana en Escazú (zuidwest), en El Guarco in Cartago ook op het rantsoen  gedwongen gedurende enkele weken.

Dit jaar zal het regenseizoen naar verwachting sterker zijn dan vorig jaar toen een El Niño verschijnsel minder neerslag bezorgde dan het normaal niveau. Meteoroloog Werner Stoltz zei dat deskundigen 10-15 procent meer neerslag verwachten dit seizoen, vooral in de Stille Oceaan. Aan de Caribische kust kon echter iets minder neerslag vallen dan normaal.

Poleo zei dat het zou op zijn minst een maand duurt na de start van het regenseizoen voor de waterreservoirs een ​​optimaal niveau bereiken.

Advertenties

Geplaatst op 10 mei 2013, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Het weer in Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, Parken Costa Rica, reizen, Stranden, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: