De Amerikaanse president Barack Obama zal Costa Rica bezoeken in mei.

English: President Barack Obama and First Lady...

English: President Barack Obama and First Lady Michelle Obama pose for a photo during a reception at the Metropolitan Museum in New York with President Óscar Arias Sánchez, President of the Republic of Costa Rica, and his daughter, Miss Sylvia Arias. (Photo credit: Wikipedia)

Vijftig jaar na het bezoek aan Costa Rica van president, John F. Kennedy, zal er opnieuw een officieel bezoek  zijn van de huidige Amerikaanse president Barack Obama heeft het Witte Huis en de Amerikaanse ambassade in Costa Rica aangekondigd .

Obama zal Mexico en Costa Rica bezoeken van 2 tot 4 mei waarbij hij een ontmoeting heeft met de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto en de president van Costa Rica Laura Chinchilla en andere Midden-Amerikaanse leiders.

“In Mexico kijkt de president uit naar ontmoeting met president Peña Nieto, met wie hij al telefonisch sprak. De voorzitter is verheugd over de mogelijkheid en manieren om onze economische en commerciële samenwerking te verstevigen en verder onze betrokkenheid bespreken op de brede basis van bilaterale, regionale en mondiale vraagstukken die onze beide landen verbinden.

In Costa Rica, zal Obama een ontmoeting hebben met de leiders van het Midden-Amerikaanse Integratie Systeem, dat op dit moment in Costa Rica is, om “te bespreken over gezamenlijke inspanningen om de economische groei en ontwikkeling in Midden-Amerika en onze voortdurende samenwerking op het burger veiligheid te bevorderen.

Bill Clinton maakte het laatste bezoek van een zittende Amerikaanse president in 1997.

Andere details van de reis zijn in behandeling vertelde een woordvoerster van de ambassade.

Advertenties

Geplaatst op 1 april 2013, in Algemeen, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, nieuws, reizen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: