Costa Rica geeft melding van 5.615 dengue gevallen tot nu toe dit jaar, 4 keer hoger dan vorig jaar.

In totaal zijn er 5615 mensen zijn gemeld met dengue (ook wel bekend als knokkelkoorts) tot dusver dit jaar in Costa Rica, het hoogste cijfer in de laatste tien jaar in de periode van het droge seizoen, meldde het Fonds voor Sociale Zekerheid (CCSS).

De gezondheidsdienst drong er bij de bevolking op aan alle extreme preventieve maatregelen toe te passen tegen dengue om de toename van patiënten te voorkomen.

Het hoofd van epidemiologische bewaking van CCSS, Xiomara Badilla zei in een verklaring dat “de vooruitzichten zorgwekkend zijn, gezien het feit dat we nu het hoogste cijfer van de afgelopen 10 jaar hebben bereikt dat is een verviervoudiging van het aantal gevallen “.Vorig jaar in dezelfde periode waren er 1437 gevallen van dengue gemeld in 2011 waren het er 1158. De deskundige erkend dat op dit moment er gevallen zijn in bijna alle delen van Costa Rica.

Een van de grootste zorgen is dat groei zich nu voor komt in het droge seizoen, wanneer de neerslag intensiteit is zeer laag is en de situatie zou kunnen verslechteren met de komst van het regenseizoen, dat wordt verwacht voor half mei wanneer er meer broedplaatsen zijn voor de muskieten  Aedes Aegypti .

Er worden zoals elk jaar weer preventie berichten uitgegeven hoe dengue te voorkomen, vooral de blikken, emmers, oude autobanden en dergelijke items waar water in kan blijven staan zijn vaak de oorzaak van deze ziekte. Ook stilstaande watertje zijn een bron voor deze muskieten die de ziekte overbrengen. Wees er op voorbereid voorkomen is beter dan genezen. Bescherm U goed tegen de muskieten en gebruik een spray of crème met DEET.

De meest voorkomende symptomen van dengue zijn ernstige hoofdpijn ((meestal achter de ogen), hoge koorts, rug en spierpijn, misselijkheid en braken, pijn in de gewrichten, en drie tot vier dagen na de koorts vormt zich een uitslag die zich kan uitbreiden naar armen benen en gezicht.

 

Advertenties

Geplaatst op 30 maart 2013, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Dengue, Informatie, landen, Natuur, nieuws, Parken Costa Rica, reizen, Stranden, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: