Plan om de weg naar Monteverde te verharden.

De regering van Costa Rica zal tot $ 16 miljoen te investeren om een verharde ​​toegangsweg  te maken voor een van de beroemdste bestemmingen van Costa Rica het Monteverde Cloud Forest Reserve welke 10.500 hectare heeft aan tropische regen en nevelwouden.

leguaan Een van de belangrijkste toegangsweg naar Monteverde wat van de meest populaire toeristische trekpleisters in Costa Rica is zal in zijn geheel verhard worden Openbare Werken en Vervoer minister Pedro Castro kondigde dit aan op zondag.

Castro zei het ₡ 8 miljard ($ 16 miljoen) project wacht op toestemming van het Bureau van de Comptroller-generaal. Zodra toestemming is verleend, zullen de werknemers 18 kilometer lange gravel weg vervangen met asfalt, van Guacimal naar Monteverde, in de provincie Puntarenas. Bewoners en bedrijven in het gebied, dat beroemd is om zijn nevelwoud, zullen profiteren van het project hebben de ambtenaren gezegd.

President Laura Chinchilla en minister Carlos Ricardo Benavides en Castro waren bij de bekendmaking, die werd bijgewoond door de lokale bewoners en ondernemers die zich hadden verzameld voor de inhuldiging van een nieuwe brandweerkazerne.

De huidige onverharde weg naar Monteverde is smal en moeilijk te berijden omdat de oorspronkelijke Quaker oprichters van Alabama hebben gevochten om dat zo te houden om het aantal bezoekers te beperken.

Het gebied van de meest prominente bezienswaardigheid is het Monteverde Cloud Forest Reserve, bestaande uit 10.500 hectare tropisch regen en nevelwouden, bezocht door zo’n 75.000 toeristen per jaar.

Het nevelwoud heeft veel wetenschappers aangetrokken door de jaren heen omdat er hier meer dan 2.500 plantensoorten (inclusief de meest orchideeënsoorten op een plaats), 100 soorten zoogdieren, 400 vogelsoorten, 120 reptielen en amfibieën, en duizenden insecten bevinden.

Geplaatst op 12 februari 2013, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, Parken Costa Rica, Planten, reizen, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: