7 aardbevingen in het Orosi gebied deze week.

 Een lokale beving ten zuidwesten van Orosi, Paraiso de Cartago, was een  naschok van gisteren die om 00:40 uur de Centrale Vallei schudde.

 

Het Nationaal Seismologisch Network (RSN), Universiteit van Costa Rica (UCR), meldde dat de beving 3,6 graden was, met het epicentrum op 9 km ten zuidwesten van Orosi, dit maakte in totaal zeven bevingen deze week . De beweging zich op een diepte van 9 km.

Deze aardbeving verluidt gevoeld in het Paraiso, Carthago, Tres Rio’s,Aserrí, Curridabat, Desamparados, San Pedro de Montes de Oca, Guadalupe en Escazú.

Van de zeven aardbevingen in het gebied was de sterkste  4,1 graden en vond plaats op dinsdag om 15:29

De gebeurtenissen zijn relatief gematigd.

Ook in eind 2010 en begin 2011 was er een intense activiteit, met aardbevingen deze waren heel ondiep (een diepte van minder dan 6 km).

De RSN meldde dat tot nu toe deze maand er in totaal 118 aardbevingen zijn gemeld in Costa Rica, 37 meer dan in januari 2012.

De sterkste beving tot nu toe in januari was gisteren om 01:08 in de buurt Orotina, die 5,2 was op de schaal van Richter.

 

Geplaatst op 26 januari 2013, in Aardbeving, Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, Parken Costa Rica, reizen, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: