Aardbevingen schudde Costa Rica gisteravond.

Een paar aardbevingen met een meting van 4.6 en de andere van 4.1 op de schaal van Richter schrikte de Costa Ricanen gisteravond op. Tientallen bewoners meldde de aardbevingen onmiddellijk via sociale media aan de Nationale Vulkanologie en Seismologie Observator en het Nationaal Seismologie Network.

Volgens het Nationaal Seismologie Network was de eerste aardbeving, welke plaats vond om 7:50 uur een zwaarte had van 4,6 op de schaal van richter . Het epicentrum bevond zich ten zuidwesten van Samara, in Guanacaste, op 11 kilometer diepte. Deze werd gevoeld op het hele schiereilandvan Osa.

De tweede beving werd gemeld om 20:21, met een kracht van 4,1 op de schaal van Richter en het epicentrum bevond zich ten zuidwesten van Quepos. Beide aardbevingen werden veroorzaakt door subductie van de Cocos plaat.Er is geen schade gemeld

richter schaal

Advertenties

Geplaatst op 19 januari 2013, in Aardbeving, Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, reizen, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: