Costa Rica’s Chinatown gisteren geopend.

Met muziek, dans en diverse activiteiten en honderden mensen werd de inhuldiging van het nieuwe Chinatown in San Jose gisteren gevierd, met inbegrip van de burgemeester van de gemeente San Jose, Johnny Araya, en de Chinese ambassadeur, Li -Hua Chan.

Chinatown begint aan 2 e Avenue en eindigt bij de Liceo de Costa Rica (Costa Rica’s middelbare school), die zich uitstrekt tussen de 2 e en 14 e avenue en 7 e en 11 e straat.

China heeft $ 1 miljoen voor de bouw van Chinatown in San Jose gegeven voor een de laatste van de bijna 100 ste Chinatowns in de wereld, volgens de Chinese ambassadeur. De ambassadeur zei ook dat Chinatown een toeristische attractie zal worden en een symbool is van vriendschap tussen de landen.

De bouw begon in februari. Tijdens de bouw  hebben veel winkels die zich in de zes huizenblokken bevinden trage verkoop gehad als gevolg van het werk. Nu, echter zeggen een aantal winkeliers dat Chinatown het wachten waard was.

De gemeente zei ook dat een grotere stroom van toeristen door het gebied bij zou moeten dragen om de verkoop te stimuleren voor winkeliers.

Dit type van investering zal zeker winst brengen aan allen die winkels hebben in het gebied, met name die aan de voorkant van de boulevard zijn gevestigd op 9 de straat “, aldus Marco Vinicio Corrales, van de gemeente San Jose.

Met het nieuwe Chinatown in San Jose, zijn er nu in totaal vijf kilometer van wandelpaden in San Jose.

 

 

 

Advertenties

Geplaatst op 6 december 2012, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, nieuws, reizen, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: