Orosi Rivier is een bedreiging voor het leven van 150 gezinnen.

De Rio Grande is buiten zijn oevers getreden en is langzaam gedeeltes van de grond met zich mee aan het nemen, er is  ongeveer een gat van 250 meter op de rechteroever en er zijn 150 woningen en een school van de gemeenschap van La Joie de Orosi, Paradise in Canton, Carthago in gevaar .

 Carlos Coto Serrano, vicepresident van de Vereniging van Ontwikkeling, beschreef de situatie als kritiek, want al 20 jaar is de rivier geleidelijk aan de grond aan het wegvreten. Vandaag is er in het presidentieel paleis, een vergadering om het probleem te bespreken wat door de Rio Grande word veroorzaakt.

Men is het erover eens  dat de problemen van de rivier een gevolg zijn van delfstoffen die uit de rivier werden gehaald met grote machines en men heeft in die tijd geen rekening gehouden met de mogelijke impact die het zou kunnen hebben op de gemeenschap.

Men herinnerde men eraan dat op 25 December  2007, een overstroming van de Rio Grande 10 woningen vernielde in de buurt Orosi Nazareth. Dat was 200 meter van de plaats van de huidige noodsituatie op de rechteroever

Advertenties

Geplaatst op 29 november 2012, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Het weer in Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, Noodtoestand, Parken Costa Rica, pech, reizen, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: