Groene waarschuwingen in het Caribisch gebied en Noord-Costa Rica, meer regen en lagere temperaturen vandaag

De National Emergency Commissie (CNE) heeft een “groene alert” af gegeven gisteren voor Limon en het noorden van Costa Rica wat te wijten is aan de aanwezigheid van een nieuwe koude front, rivieren die blijven stijgen, en de grond is al verzadigd met regen van de afgelopen 11 dagen.

Het Nationaal Meteorologisch Instituut meldt dat een ander koufront – de 4 e  dit jaar – vandaag in Costa Ricakomt welke meer wind en regen zal brengen. We zullen zien dat het koudefront op woensdag het meeste van invloed op het Caribisch gebied zal zijn, en er zal ook meer wind in de Centrale Vallei en het noordelijke gebied zijn, zegt Daniel Poleo, een specialist in het Instituut.

costa rica regen

Specialisten zeggen dat er meer regen zal vallen vooral in de ochtend en in de hoger gelegen gebieden.

Ook werd vermeld dat de Centrale Vallei en het Caribisch gebied zullen lagere temperature te zien zijn vergelijking met maandag en dinsdag, al zal de situatie moeten verbeteren later op donderdag ’s morgens als het effect van de koude front begint te verflauwen.

Advertenties

Geplaatst op 28 november 2012, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Het weer in Costa Rica, Informatie, Natuur, nieuws, Parken Costa Rica, reizen, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: