Ministerie van Volksgezondheid meldt uitbraak van Dengue in Pavas, Santa Ana en Alajuelita

English: Stegomyia aegypti (formerly Aedes aeg...

Stegomyia aegypti (formerly Aedes aegypti)

Rond Pavas, Santa Ana en Alajuelita, in de Centrale Vallei, heeft men een toename gezien in het aantal dengue gevallen, volgens het Ministerie van Volksgezondheid. De directeur van Toezicht bij het ​​Ministerie van Volksgezondheid, Maria Ethel Trejos, zei dat ze was ook bezorgd over het aantal gevallen in San Miguel, Escazu.

Andere plaatsen waar sprake is van een groei van de gevallen zijn Guanacaste, Puntarenas, en het noordelijke deel van Heredia (Sarapiqui). Wij adviseren mensen om plaatsen die kunnen worden gezien als broedplaatsen van deze ziekte zowel binnen als buiten van huizen zo spoedig mogelijk te verwijderen zei ze.

De minister zei dat in het rapport van vorige week blijkt dat er 34 ernstige gevallen van dengue (knokkelkoorts hemorragische of dengue die organen aantast) waren.

De volksgezondheid coördinator in Escazu, Eduardo Carvajal, zei dat dengue gevallen in San Miguel en Escazu zijn gestegen sinds medio oktober.

Er is een toename van de verdachte dengue gevallen, in een specifieke sector in San Miguel. In het centrum van Escazu, in het bijzonder op 300 meter ten zuiden van de Banco Nacional, zijn er 7 gevallen. Dit werd bevestigd door het INCIENSA lab, de anderen zijn in afwachting van de bevestiging “, zegt Carvajal.

Bescherm U goed tegen de muskieten en gebruik een spray of crème met DEET en pas op bij stil staande wateren of met water gevulde oude banden,blikken enz welke een broedplaats zijn voor deze muskieten.

Dengue is een ziekte die ziektes zoals koorts, malaise, hoofdpijn, gewrichts-en spier-, misselijkheid en braken veroorzaakt, en in sommige gevallen leiden tot huiduitslag. Op dit momenteel circuleren er de types 1, 2 en 3 van de ziekte.

Als de patiënt niet wordt behandeld in een tijdig stadium van dengue hemorragische koorts zou het zelfs fataal kunnen zijn.

Bloedingen kunnen optreden in de neus of het tandvlees, en zelfs in de vagina in het geval van vrouwen.

Advertenties

Geplaatst op 22 november 2012, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Dengue, Het weer in Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, Parken Costa Rica, reizen, Stranden, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: