Costa Rica op groen alert als gevolg van seismische activiteit.

DFe Costa Rica National Emergency Commissie (CNE), handhaven een “groene” alert als gevolg van de recente aardbevingen in de Chorotega regio en rond San Jose.

De groene waarschuwing houdt in dat burgers waakzaam te moeten zijn en aandacht  besteden aan informatie die door autoriteiten word gegeven. Het betekent ook CNE de geactiveerde status zal behouden, terwijl de technische en wetenschappelijke divisies in een constante staat van monitoring zullen zijn.

Een rapport van de Nationale Seismologie Network, dat er 7 aardbevingen, tussen 2,2 en 3,1 graden waren afkomstig zijn van de breuklijn bij  Escazu, die van San Antonio naar Escazu loopt door de omgeving van San Antonio, Belen.

Ook zijn volgens de Costa Ricaanse Seismologie en Vulkanologie Observatory (OVSICORI) er ongeveer 2.000 naschokken in de provincie Guanacaste na de 7,6 aardbeving die het land op 5 september  2012 opschrikte.

Autoriteiten raden burgers krijgen om hun omgeving te leren kennen en zich bewust te zijn van mogelijke gevaren zoals instabiele hellingen, maar er ook voor te zorgen dat de woningen voldoen aan de eisen van het Seismice Code.

 

 

Geplaatst op 2 november 2012, in Aardbeving, Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, Parken Costa Rica, pech, reizen, Stranden, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Plaats een reactie