Droge seizoen begint bijna in Costa Rica.

Het Nationaal Meteorologisch Instituut (IMN) meldde donderdag dat de regenachtige weersomstandigheden van het  regenseizoen geleidelijk beginnen te verdwijnen deze maand.

De overgang zal naar verwachting zonnig en warm zijn , ’s middags misschien een typische bui voor de overgang naar het droge seizoen, die naar verwachting volgende week al begint.

Volgens de prognose van het IMN zal het begin van het droge seizoen in elke regio van het land anders zijn. In de noordelijke gedeelte van de Pasific zal het droge seizoen naar verwachting beginnen tussen 07 en 11 november, terwijl in de Central Valley de verwachting is tussen 17 en 21 november, in de Valle de El General (Zuid-Zone) en de Central Pacific tussen 12-16 december, en in het zuidelijke gedeelte van de Pasific zal het droge seizoen beginnen tussen 22-26 december.

De IMN zei ook dat de invloed van het klimatologische fenomeen dat bekend staat als “El Niño” dit jaar heeft geleid tot een gebrek aan neerslag in het hele land.

IMN boekte een 24 procent afname van de regenval dit seizoen in de noordelijke gedeelte van de Pasific, een 17 procent daling in het centrale gedeelte van de Pasific, 16 procent in Zuidelijke gedeelte van de Pasific , 19 procent in de Centrale Vallei, 22 procent in de Noordelijke Regio, 19 procent in het Noorden van het Caribische gebied en 15 procent in het zuidelijke Caribische gebied.

Er word een toename in windsterkte verwacht aan het einde van het jaar welke normaal is deze tijd van het jaar.

Geplaatst op 1 november 2012, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Het weer in Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, Parken Costa Rica, Rafting, reizen, sport, Stranden, vakantie, vulkanen, walvissen, zeeschildpadden. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: