Naschok in Nicoya van 6.6 veroorzaakte groot alarm in het land.

Een 6,6-aardbeving die het land trof gisteren om 6:45 uur, veroorzaakte groot alarm.

Dat is de sterkste naschok van de 7.6 aardbeving in Nicoya (Guanacaste), op 5 september.De laatste beving was 18 kilometer ten zuiden van Samara, Nicoya en 20 kilometer diep. Ontstaan ​​door de subductie van de Cocos plaat in het Caribisch gebied in hetzelfde gebied als de laatste aardbeving op 5 september.

Juan Segura van het Vulkanologisch en seismologische Observatorium van Costa Rica (OVSICORI) bevestigde deze gegevens en zei dat tot gisteren de sterkste naschok van de beving van 7.6 graden op 8 september was een van 5,6 graden .

Nosara was waar de aardbeving het sterkst gevoeld werd gedurende 25 seconden bewoog de aarde daar.

Om 7:55 pm heeft de US Geological Survey (USGS)  een replicatie van 4,5 graden geregistreed. De 911-alarm systeem melde dat tijdens de eerste minuten van de aardbeving er zeker 80 telefoontjes waren van mensen. Hiervan werden 39 door gegeven aan de Nationale Commissie voor risicopreventie en Emergency Response (CNE).

De gebieden zoals Grecia, Alajuela in het bijzonder het midden van de provincie rapporteerde sterke bewegingen, maar er is geen schade gemeld.

Wel werd het hoofdkantoor van het Rode Kruis verzadigd door het grote aantal meldingen van storingen vooral door oudere mensen.Soortgelijke situatie deed zich voor in Santa Cruz (Guanacaste) waar paramedici twee mensen moesten bijstaan die waren flauwgevallen van de zenuwen.

In Puntarenas, werd de beving als vrij sterk gevoeld en werd het Sanabria Ziekenhuis in zijn geheel geëvacueerd , als onderdeel van het protocol.

In de Central Pacific gebied waren er geen gevallen van schade gemeld alleen gevallen van vallende voorwerpen. Hier werd de beving gevoeld matig kort en krachtig, niet zo sterk als van 5 september.

Advertenties

Geplaatst op 24 oktober 2012, in Aardbeving, Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, reizen, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Theo van Berne

    Ik volg jullie berichten constant en wens jullie veel sterkte.het blijft ook maar aan de gang daar bij jullie.Afgelopen januari waren mijn dochter Inge en ik voor de 4 keer in Costa Rica en het voelt als een stukje van ons.
    Ik hoop dat er niet veel schade is en hoop dat de activiteit gauw zal stoppen.Ook las ik het slechte weer met de stormen.Ben heel blij met deze site en blijf zo toch verbonden met Costa Rica.Heel veel groeten van Inge en Theo van Berne.

    • Hallo Inge en Theo
      Leuk dat jullie vaak onze blog bezoeken,wij proberen zoveel mogelijk de mensen die of wel familie of wel een connectie met Costa Rica hebben op de hoogte te houden van de dingen die hier gebeuren.Ook willen we mensen informeren over het wel en wee in Costa Rica wat een geweldig land is.Wij wonen vlakbij het stadje Grecia wat volgens ons de perfecte plaats is om te wonen.Hier hebben we de afgelopen aardbevingen heel sterk gevoeld en vrienden van ons hebben behoorlijke schade aan hun eigendommen gelukkig zijn wij er vrij van gebleven op wat gebroken glaswerk na.Ook wij hopen dat er eindelijk een rustige periode aan zal breken maar gezien de berichten zal dit nog wel even aanhouden ( De hele wereld is in beweging )Als jullie weer een keer naar Costa Rica komen laat het me weten gezellig een kopje koffie drinken is het minste wat we kunnen doen.Groetjes uit Costa Rica pura vida.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: