Opnieuw zware beving 6.6 in Costa Rica 23-10-2012

Er was net weer een zware beving in Costa Rica van 6.6 in Guanacaste

  • 5km (3mi) NNE of Hojancha, Costa Rica
  • 7km (4mi) SE of Nicoya, Costa Rica
  • 26km (16mi) SE of Santa Cruz, Costa Rica
  • 49km (30mi) SW of Canas, Costa Rica
  • 145km (90mi) W of San Jose, Costa Rica

Opdates volgen

Het blijkt volgens de OVSICORI een 6.1 te zijn geweest en tot nu toe wordt er geen schade gemeld, iedereen is weer wakker en denkt terug aan de beving van een goede maand geleden.

Er zullen verdere berichten volgen over deze beving.

Nicoya, Costa Rica – 23 oktober 2012  – Een aardbeving die in eerste instantie gerapporteerd werd als een 6,6  op de schaal van Richter door USGS heeft Costa Rica op geschrikt. Volgens lokale media is de magnitudes 6,2 tot 6,4. Het epicentrum wordt gerapporteerd als zijnde 5 km ten noordoosten van Hojancha in de provincie Guanacaste, of 7 km ten zuidoosten van Nicoya,op de zelfde locatie van de 7,6 magnitude aardbeving die Costa Rica trof op 5 september .

Verslagen van sterke bevingen worden gemeld door het hele land. De sterke beving werd gevoeld in de hoofdstad San Jose. Diverse andere rapporten van sterke bevingen zijn gemeld in de provincie Guanacaste.

De sterke aardbeving werd gevoeld tot zelfs in Limon. In tegenstelling tot de beving van 5 september, was deze was veel meer oppervlakkiger. Naschokken hebben reeds plaatsgevonden. Er is er geen tsunami waarschuwing.

Update 2: Er word wat schade gerapporteerd van uit de provincie Guanacaste waaronder scheuren in de muren en gebroken glas.

Update 3: Volgensde OVSICORI was het dus een 6.6 op de schaal van richter en tot dusver is er geen grote schade gemeld ook zijn er geen melding van gewonden.De beving heeft wel aan vele winkeld de producten uit de schappen doen laten vallen waardoor gebroken glas en andere producten.Hier en daar zijn meldingen van scheuren in muren maar de schade is beperkt.We zullen het allemaal weten aan het eind van de dag.

Advertenties

Geplaatst op 23 oktober 2012, in Aardbeving, Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Het weer in Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, Parken Costa Rica, reizen, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: