Autoriteiten van Costa Rica waarschuwen voor gevaarlijke golven volgende week.

Sterke golven slaan Caldera

De Nationale risicopreventie en Emergency Response Commissie (CNE, in het Spaans), heeft gevraagd de bevolking die aan de kust wonen of die misschien van plan zijn een bezoek aan de stranden van de Stille Oceaan deze week om voorzichtig te zijn, als gevolg van sterke zeeën en grote golven die de Commissie heeft voorspeld op dinsdag.

Volgens het rapport van de oceanograaf Omar Lizano, van de zee Wetenschappen en Limnologie Investigation Center (CIMAR, in het Spaans), kunnen de grote golven optreden als gevolg van een lage druk systeem welke men voorspeld deze week aan de Pacifische kust, samen met de komst  van dit lage druk systeem zwellen de stormen die op afstand liggen in de Stille Zuidzee welke kunnen leiden tot sterke golven die gevaarlijk kunnen zijn voor de strandgangers en kustbewoners.

Volgens de prognoses kunnen op dinsdag en woensdag de golven gemakkelijk tot tot 3 meter hoog zijn in de Stille Zuidzee, en ongeveer 2 meter hoog in de Midden-en Noord pacific.

Experts op CIMAR legde uit dat als gevolg van de wisselende omstandigheden van het weer, de golvenslag kan verergeren, en de oceaan kan ook gevaarlijk zijn voor waterscooters en vooral voor kleine boten tot 7 meter.

Advertenties

Geplaatst op 21 oktober 2012, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Het weer in Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, Noodweer, Parken Costa Rica, reizen, Stranden, vakantie en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: