Regens veroorzaken overstromingen in Santa Cruz,Corredores en Osa.

Zware regenval die woensdagmiddag rond de Pacifische kust vanochtend aanhielden veroorzaakte overstromingen in Guanacaste en Puntarenas.

De Nationale Emergency Commissie (CNE) heeft dit gemeld in een voorlopig rapport dat er slechts meldingen van overstromingen waren in de provincies Santa Cruz, Carrillo, Osa, Perez Zeledon en Corredores.

Echter, de Commissie voor noodsituaties in Golfito melden dat 63 huizen onder water stonden waarvan 30 woningen, in La Esparanza Rio Claro (Golfito), vier huizen werden getroffen in Coto en 54 in Cangrego Verde waar meerdere gezinnen van worden geevacueerd.

Ook een onderzoek naar een mogelijke breuk in de rivier La Vaca zou de aanleiding kunnen zijn van deze overstroming.

Er is ook informatie over aardverschuivingen bij de stad Rey Curre op de Interamericana naar het zuiden en bij Dominical op de Costanera. Het doorlaten van verkeer op deze wegen wordt geregeld.

Ondertussen, het Nationaal Meteorologisch Instituut (IMN) gemeld dat de regens afkomstig zijn van een lage druk systeem welke zich in het Caribisch gebied bevind .De zullen naar verwachting tot morgen middag aanhouden.

Door dit lage drukgebied worden er ook waarschuwingen geven voor hoge golven tot wel 10 meter aan de Pacifische kust.

De CNE adviseerde lokale bewoners en bezoekers om extra veiligheidsmaatregelen te nemen om ongelukken te voorkomen met kleine boten,zwemmers,surfers. De waarschuwingen gelden vooral voor inwoners en bezoekers van de provincie Puntarenas in El Carmen, El Cocal, Caldera Beach, Boca Vieja, Esterillos, Bejuco, Dominical, Pavones, Palo Seco en Quepos.

Advertenties

Geplaatst op 18 oktober 2012, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Het weer in Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, Noodweer, Parken Costa Rica, reizen, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: