Aardbeving van 5,3 liet Costa Rica vanmorgen opschrikken.

10 oktober 2012 – NICOYA, COSTA RICA – Een aardbeving van 5,3 (volgens USGS)’deze morgen op 13 km ten noordoosten van Nicoya, Guanacaste om 06:19 lokale tijd deed velen weer terug denken aan de beving van een maand geleden. De aardbeving wordt beschouwd als een naschok van de 7,6 aardbeving die Costa Rica opschrikte op 5 september.

Er zijn berichten van de sterke beving in verschillende gebieden in de provincie Guanacaste met inbegrip van Playa Conchal. De matige beving bleef ongeveer 5 tot 10 seconden aanhouden welke ook werd gevoeld in de toeristische gebieden van Playas del Coco en Playa Hermosa in het noorden van Guanacaste. De lichte beving werd ook gevoeld in Orotina.

De beving werd ver weg gevoeld ook in de centrale vallei, met inbegrip van Heredia en de hoofdstad van San Jose. Een vertegenwoordiger van het ziekenhuis Calderon Guardia, in San Jose zei we hadden last van de lichte beving maar zeidat er geen evacuatie maatregelen werden genomen en in het ziekenhuis is alles normaal.

Er zijn geen meldingen van gewonden of schade zijn ontvangen op dit moment. Diverse overheden en persbureaus melden dat de beving de grootte had tussen de 5,2 en 5,8 op de schaal van Richter.

Advertenties

Geplaatst op 10 oktober 2012, in Aardbeving, Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, Parken Costa Rica, reizen, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: