Costa Rica eerste land in Midden-Amerika met een totaal verbod op de jachtsport.

jaguar

Costa Rica stelt als eerste land in Midden-Amerika een totaal verbod in op de jachtsport. Het Costa Ricaanse parlement heeft een voorlopige hervorming van de Natuurbeschermingswet goed gekeurd, en naar alle verwachting zal die volgende week bekrachtigd worden.

De nieuwe wetgeving moet de fauna in het land extra beschermen. De Costa Ricaanse economie hangt in grote mate af van het toerisme. De wereldberoemde nationale parken in het land trekken jaarlijks 300.000 toeristen aan. Die komen vooral voor grote roofdieren zoals de jaguar, en voor zeeschildpadden maar ook vele kleine diersoorten die in de oerwouden leven. Maar de grote dieren vormen vooral gegeerde trofeeën voor jagers.

De nieuwe wetgeving verbiedt voortaan de jacht voor het plezier, maar laat inheemse groepen wel nog toe om te jagen om in de levensonderhoud te voorzien . Sportvissen is nog wel toegelaten.

Advertenties

Geplaatst op 8 oktober 2012, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Dieren, Het weer in Costa Rica, Indianen Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, Parken Costa Rica, reizen, Traditie's, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: