Hagelstenen teisterde de Centrale Vallei.

hagel

Donderdagmiddag waren er zware regenbuien met hagel in verschillende delen van de centrale vallei, in het bijzonder in het gebied van San Rafael de Heredia en Desamparados.

Volgens een meteoroloog van het Nationaal Meteorologisch Instituut (IMN), Rebecca Morera, werden de stormen veroorzaakt door hoge ochtend temperaturen welke zich mengden met vocht afkomstig van uit de Stille Oceaan.Er is geen schade door de zware hagelbuien gemeld.

De IMN melde voor vandaag weer een soort gelijke mogelijkheid van zware buien in de centrale vallei en melde ook dat er in de noordelijke regio’s veel regen en onweersbuien kunnen optreden.

Hagelbuien zijn niet vreemd in Costa Rica deze treden wel vaker op tijdens het regenseizoen maarvoor een buitenlanders is het toch vreemd dat met dit klimaat en deze hoge temperaturen soms hagelsten uit de lucht komen vallen.

 

 

 

Advertenties

Geplaatst op 28 september 2012, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Het weer in Costa Rica, Informatie, Natuur, nieuws, Noodweer, Parken Costa Rica, reizen, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: