Dengue gevallen gestegen in Costa Rica in 2012.

Door Aedes aegypti mug waren er meer dan 8.480 gevallen van dengue in Costa Rica dit jaar, 36% hoger dan het aantal gemelde gevallen van vorig jaar.

Volgens informatie van het Ministerie van Gezondheid zijn er 2.230 meer gevallen van dengue dit jaar dan in 2011. Van de totale gevallen hebben negen mensen last van de meer gevaarlijke dengue hemorragische koorts, waarvan er drie zich in het Atlantische gebied bevinden en drie anderen in de Sarapiqui en twee in Puntarenas en een in Guanacaste.

50% van de totale gevallen hebben zich voorgedaan in de Atlantische regio, met Pococi de stad die het zwaarst getroffen werd met een totaal van 2.804 gevallen gevolgd door Talamanca met 366 gevallen, Guacimo met 354, Matina met 259, Limon met 227 en Siquirres met 157.

De Central Vallei is het tweede meest getroffen gebied met een totaal van 1.846 gevallen. Het Ministerie van Volksgezondheid zei dat er een verhoogd niveau van overdracht op het gebied is van Barranca en het schiereiland gebied van Puntarenas, evenals Esparza, Montes de Oro en Orotina. 91% van de gevallen in de Centrale Vallei bevinden zich in deze steden.

Een functionaris zei dat de stijging van dit jaar kan worden toegeschreven aan mensen die hun angst voor dengue hebben verloren, en benadrukte het belang van het verwijderen van de’typische broedplaatsen van de muggen  zoals oude gebruikte banden, potten,lege blikken en alle dingen waar water in kan blijven staan.

De meest voorkomende symptomen van dengue zijn ernstige hoofdpijn, hoge koorts, rug en spierpijn, misselijkheid en braken, pijn in de gewrichten en achter de ogen, en drie tot vier dagen na de koorts vormt zich een uitslag die zich kan uitbreiden naar armen benen en gezicht.

Advertenties

Geplaatst op 18 september 2012, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Dengue, Dieren, Informatie, landen, Natuur, nieuws, reizen, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: