50 mensen dakloos na zware regenval afgelopen zondag.

Huizen volledig verwoest, en gezinnen achter bleven  met niets meer dan de kleding die ze konden dragen. Dit is de realiteit voor ongeveer 50 mensen in Barrio el Arroyo, in Alajuela waar zware regenval op zondag  hun dakloos maakte. Zware regenval die begon rond 3:00 uur op zondagmiddag en bleef aan houden tot 5:00 s’middags toen de mensen begonnen te beseffen dat hun huizen zich vulden met water met water was het leed al geschied.Bewoners zeggen dat het net een zondvloed was er was een plotselinge overstroming van water.Al deze dagen was er veel regen maar dit was niet normaal zo hard het regende het stroomde als een rivier de huizen binnen verteld een bewoner. Nu heb ik niets meer zegt Felicia Araya, een inwoner wiens huis was overstroomd.

Hoewel de National Emergency Commissie en de gemeente Alajuela mensen afraade om de huizen te betreden hebben sommige zich terug gewaagd om te zien wat er nog te redden valt en misschien of ze teboel nog kunnen herstellen.

Dinorah Barquero, de burgemeester van Alajuela melde: “Het Sociale Instituut werkt momenteel aan economische bijstand en om een fatsoenlijke huisvesting te verstrekken aan alle (betrokkenen in) Alajuela. De voorlopige rapporten geven aan dat de bewoners niet kunnen blijven wonen in deze huizen ze zijn volledig instabiel. ”

Autoriteiten hebben het publiek er op gewezen dat de afval in riolen en drainage systemen kan leiden tot dit soort overstromingen en heeft gevraagd om afval niet overal neer te gooien. Terwijl sommige bewoners de schuld geven aan de slechte toestand van de duikers in het gebied.

Advertenties

Geplaatst op 18 september 2012, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Het weer in Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, Noodweer, Parken Costa Rica, reizen, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: