Een sterke aardbeving is nog steeds mogelijk in Guanacaste.

Deskundigen die de 5 september magnitude-7.6 aardbeving hadden gemeld en zeiden dat dit de ‘Big One’ was die ze hadden verwacht, maar de breuklijn was slechts van 50 procent.

Na een reeks analyses die zijn uitgevoerd in de noordwestelijke provincie Guanacaste, hadden deskundigen uit de Vulkanologisch en seismologische Observatorium van Costa Rica (Ovsicori) dinsdag gemeld dat een andere aardbeving van gelijke of grotere omvang zou kunnen optreden in Nicoya Peninsula, maar voorspellen wanneer dit zou gebeuren is ” onmogelijk. “

Marino Protti, leidend wetenschapper van de Ovsicori’s, legde uit dat de magintude-7.6 aardbeving op 5 september in Nicoya maar 40 procent slip en 1,8 meter verschil bracht in de breuklijn.

Hij zei ook dat, hoewel de aardbeving de “big one” was die experts hadden verwacht voor Guanacaste, de breuklijn is slechts 50 procent , wat betekent dat de mogelijkheid dat nog een andere aardbeving van gelijke of grotere omvang in het gebied blijft.

Ovsicori hebben Dinsdag, ook verklaard dat de aardbeving van de activering van drie breuken in Aguas Zarcas (in de noordelijke regio), het Guanacaste Vulkanische Gebied en de Irazú Vulkaan (ten noorden van Cartago) zijn geactiveerd. Seismologen zullen blijven toezien op deze gebieden.

Op dinsdagochtend stond de totale telling van naschokken van de aardbeving op 1.650.

Als gevolg van deze mededelingen zullen de 15 september feesten niet plaats vinden in Hojancha, Nandayure y Nicoya met het risico van naschokken van de aardbeving vorige week woensdag in Guanacaste. Dit werd bevestigd gisteren door Sulay Salas, regionaal directeur van de MEP in de kantons Guanacaste. Men werd geadviseerd om geen parades te houden als “preventieve” maatregel.

Salas zei dat de parades nieuwe mensen aantrekt en er is dan een risico dat met een aardbeving gemoedstoestand van de toeschouwers verandert bij een beving waarbij onnodig letsel kan ontstaan.

De opschorting van deze evenementen geld voor 187 scholen, en treft ongeveer 20.000 studenten.

Advertenties

Geplaatst op 13 september 2012, in Aardbeving, Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, Parken Costa Rica, reizen, Stranden, vakantie, vulkanen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: