Meer dan 200 huizen beschadigd en 260 mensen in opvangcentra,veel scholen en winkels beschadigd.

Ten minste meer dan 200 huizen beschadigd en bijna 260 mensen in de opvang tot gisteravond dat is tot nu toe de balans van de aardbeving van 7,6 °  die Costa Rica trof op 5 september. De meeste schade is in Nicoya en Santa Cruz waar elk 50huizen zijn beschadigd nog eens 20 woningen werden beschadigd in Carrillo, 10 Hojancha en 5 in Nandayure , volgens het ministerie van Volkshuisvesting waar volgens hun 90% al is gecontroleerd.De rest van de beschadigde huizen zijn in de provincie Alajuela. Twintig van deze in Valverde Vega, tien in San Ramon en vier in San Carlos. Andere plaatsen waar huizen zijn beschadigd zijn in Sarchi 30 en zeven in Grecia waar ook het kerkhof flink is beschadig. Daarnaast zijn er scholen in de centrale vallei beschadigd, vele winkels hebben schade aan gevel of muren. Een vriend van me heeft 3 kleine winkeltjes en daar zijn in alle winkels scheuren in de muren en de metalen jaloezieen hangen nog maar net aan de muren. Gisteren zijn twee primaire routes gesloten: Route-San Carlos naar Naranjo en de route Puerto Viejo  naar het noorden van Sarapiqui . De MOPT plannen om een bailey brug te plaatsen op de Rio Sucio welke de oude moet vervangen die ingestrot was. de routenaar San Carlos zal ongeveer 3 weken in beslag nemen er liggen rosten van meer dan 15 ton op de weg. Als extra route die gebruikers kunnen nemen is de weg Ciudad Quesada-Santa Clara-Bajo Rodríguez-San Ramón.Er zullen nog veel meer meldingen bij komen van beschadigingen die tot nu niet te zien zijn. Inmiddels zijn er meer dan 600 naschokken geweest welke de meeste niet zijn gevoeld.Op de foto’s hieronder ziet U dat zelfs bij het meer van Arenal grote schade is.

  

De stad van Nicoya ligt op 30 km van Samara, een van de steden die het dichtst bij het epicentrum lag waar de aardbeving van van 7,6  is ontstaan ​​woensdag morgen. De plaats Fraijanes Alajuela  is 150 km verder echter, de bodem van deze gemeenschap in de uitlopers van de vulkaan de  Poas vulkaan bewoog veel sterker.Dit wordt aangegeven door voorlopige gegevens van de Earthquake Engineering Laboratory (LIS) aan de Universiteit van Costa Rica (UCR).Volgens hen is de schade ook te zien in de nabijgelegen plaatsen, zoals Zarcero en beïnvloedde ook Naranjo ook het binnen land met grote hellingen. Het komt omdat de bodem op basis van hun samenstelling een seismische golf kunnen versterken of verminderen.

Ten minste vier van de zeven actieve vulkanen in het land zijn in het vizier van wetenschappers na de aardbeving van 7,6 van afgelopen woensdag in het land.Dit zijn de Arenal en Rincon de la Vieja (Guanacaste), Turrialba (Carthago) en Poás (Alajuela).

Er zijn meldingen van een rommelend geluid van vallende keien bij de Arenal, men ziet veel gele zwavel vlekken op het kratermeer van de Poas die er eerst niet waren, het emissieniveau van de Turrialba is vergelijkbaar met wat eerder werd waargenomen,men heeft nog geen controle gedaan bij de Rincon de la Vieja, maar hebben berichten ontvangen van de buren die beweren dat het normaal gesproken kristal heldere water een melkachtige consistentie bevat ” blijkbaar gemengd met zwavel. ” Men houd deze dus goed in de gaten omdat naar een grote aardbeving van meer dan 7 graden er vaak veranderingen zich voordoen bij een vulkaan.Niet dat er een verhoogd risico is maar we houden graag een vinger aan de pols.

Advertenties

Geplaatst op 7 september 2012, in Aardbeving, Aardebevingen, Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, Parken Costa Rica, reizen, Stranden, vakantie, vulkanen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: