Sterke aardbeving van 7,9 graden schudt Costa Rica.

Sterke aardbeving van 7,9 graden schudt het land epicentrum rond de omgeving van Samara.

 08:45 05/09/2012

San Jose (Redactie). Een sterke aardbeving heeft net geschud het land, met een epicentrum op 8 km. ten noordoosten van Samara, Guanacaste.

De Geologische Dienst van de Verenigde Staten heeft op haar website dit gemeld met een voorlopige magnitude van 7,9 op de schaal van Richter. De beving werd gevoeld kort na 08:45 en werd gemeld met grote kracht in de Central Valley. Verwacht meer informatie in een paar minuten.

Update aardbeving.

Er zijn verschillende wegen beschadigd en wegen geblokkeerd door land verschuivingen verschillende huizen hebben schade meestal binnens huis. Er word een stunamie verwacht aan de kust Guanecaste. Meer nieuws volgt.

In verschillende delen van het land worden replica’s (tot nu toe) 25 gevoeld van 2.3 t/m 4.7 op de schaal van richter.

Costa Rica 10.120°N, 85.347°W Depth: 40.8km (25.4mi)

Event Time

  1. 2012-09-05 14:42:10 UTC
  2. 2012-09-05 08:42:10 UTC-06:00 at epicenter
  3. 2012-09-05 16:42:10 UTC+02:00 system time

Nearby Cities

  1. 10km (6mi) NE of Hojancha, Costa Rica
  2. 11km (7mi) ESE of Nicoya, Costa Rica
  3. 30km (19mi) ESE of Santa Cruz, Costa Rica
  4. 44km (27mi) SW of Canas, Costa Rica
  5. 140km (87mi) W of San Jose, Costa Rica

San Jose. De 7.6-magnitude aardbeving die Costa Rica opschudde veroorzaakte schade aan verschillende gebouwen in het centrum van San Jose in de vorm van gebroken ramen, scheuren in muren en vallende opjecten binnen in gebouwen.

Een kantoorgebouw diagonaal zuid-westen van Central Park viel glas van de muur. De gebouw werd geëvacueerd en blijft gesloten.

Ook het gebouw Patterson is beschadigd dit ligt 125 meter ten westen van de Metropolitan Cathedral met scheuren in binnenwanden van de vijf verdiepingen van het gebouw en er zijn gebroken ramen.

Tientallen medewerkers van winkels en banken in het centrum van San Jose zijn aangeslagen naar aanleiding van de zware aardbeving vanmorgen. Na de beving vromden zich groepen van tientallen mensen welke zijn begonnen informatie te verzamelen over de beschadigingen.

Degenen die het erg benauwd hadden waren de Nationale Bank werknemers die zich op de 18e verdieping van het pand bevonden op het moment van de aardbeving.

De nood-brigade heeft een evaluatie uitgevoerd aan de structuur van de bank en er was geen belangrijke schade te melden en het werk is weer hervat.

Volgens berichten in de provincie Guanacaste zijn er gebarsten straten, aardverschuivingen en gebieden zonder elektriciteit. Telefoon netwerken leid tot problemen in het land.

Supercompro Supermarkten Nicoya, Heredia, Alajuela en Jaco, en de Orotina Perimercado zijn gesloten er is tussen de 60% ​​en 80% van de producten vande stellingen gevallen.

Advertenties

Geplaatst op 5 september 2012, in Aardbeving, Aardebevingen, Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, reizen, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: