Costa Rica lijkt zich langzaam te herstellen na de aardbeving van 7,6 in de morgen.

Costa Ricanen zijn zich geleidelijk weer aan het herstellen na de aardbeving van 7,6 op de schaal van richter met het epicentrum in het schiereiland Nicoya.

De Nationale Emergency Commissie (CNE) gaf een rood alarm voor het hele land terwijl de beoordeling van de schade in verschillende gemeenschappen anders was, in het bijzonder is Guanacaste getroffen. Records van de Nationale seismologisch netwerk geeft aan de aardbeving van vandaag was de op een na sterkste welke Costa Rica heeft gehad in de recente geschiedenis, alleen werd deze overtroffen door de aardbeving in Limón in 1991, van 7,7  op de schaal van richter.

De gemeenschappen Hojancha, Nicoya en Santa Cruz hebben het meest geleden in de plaats Nandayure zijn huizen ingestort en is er schade aan de openbare infrastructuur, omdat de kracht van de aardbeving de grond wel tot een meter heeft opgetild op het schiereiland Nicoya.

Autoriteiten bevestigden de dood van een vrouw in Guanacaste, na het krijgen van een hartaanval. Ziekenhuispatiëntenvan het Monseigneur Sanabria , in Puntarenas, werden overgebracht naar andere gezondheidscentra, nadat de autoriteiten het gebouw in Buenos Aires moesten ëvacueren om de schade die het ziekenhuis heeft opgelopen.

De sociale dienst heeft gemeld dat zijn andere ziekenhuizen normaal functioneren, maar heeft de niet ernstige patiënten ontslagen uit voorzorg.

In Valverde Vega hebben gemeentelijke autoriteiten ernstige schade gemeld aan meer dan een dozijn huizen, terwijl inwoners van verschillende dorpen van Sarapiqui werden geïsoleerd door het instorten van de brug over de Rio Sucio. Het instorten van een oude metalen brug over de Rio Sucio in Puerto Viejo de Sarapiqui heeft honderden mensen geïsoleerd.

President Laura Chinchilla heeft uit het CNE hoofdkantoor het volk toe gesproken om vooral de kalmte te bewaren en de meest getroffen gebieden extra aandacht te geven.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft gewaarschuwd dat bij Tapezco, op de weg tussen San Carlos en Zarcero een gedeelte van de weg is ingestort en deze is zo groot dat de opruiming en reperatie ervan wel drie weken kan duren.

Het bankwezen en de handel werden binnen enkele uren na de aardbeving hersteld. Er zijn maar liefst meer dan 75 naschokken geregistreed, velen van hen onmerkbaar.

Door de kracht van de aardbeving, werd het podium en stellingen die is geïnstalleerd is in het Ricardo Saprissa Stadion beschadigd. Volgende week zaterdag zou hier een groot een muziek evenement plaats vinden van de 80 jaren. Organisatorenhebben aangekondigd de show te annuleren.

Nu het avond word en hier en daar de regen valt zal er waarscheinlijk nog wel het een en andere gebeuren vannacht morgen word een dag van opruimen en de boel zo snel mogelijk herstellen.

Er zijn bepaalde gebieden afgesloten voor iedereen om te voorkomen dat er word geplunderd dit geld vooral bij supermarkten die schade hebben opgelopen.

   

 

 

 

Advertenties

Geplaatst op 5 september 2012, in Aardbeving, Aardebevingen, Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, reizen, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: