Costa Rica is zich aan het opmaken voor de jaarlijkse “Romeria” op 2 Augustus.

Costa Rica is zich aan het opmaken voor de jaarlijkse “Romeria”

In een paar dagen zullen meer dan twee miljoen mensen naar verwachting op weg zijn naar de oude Metropolis of Cartago om hulde te brengen aan de Virgen de los Angeles, ook wel bekend als “La Negrita”, in de jaarlijkse “Romeria”.
 

De dag van de Romeria is 2 augustus. Maar de meerderheid van pelgrim gangers zullen de bedevaart op de 1 Augustus maken. Beveiligings maatregelen worden getroffen er zullen meer dan 2.000  politie ambtenaren van de Fuerza Publica en Policia de Tránsito zijn,en meer dan duizend Rode Kruis werknemers en een paar duizend vrijwilligers op de route van San Pedro in San Jose naar de basiliek in Cartago zijn. Hulpposten zullen er zijn om de 500 meter tot dicht bij de basiliek. Om uit Cartago terug te reizen zal de Lumaca busmaatschappij de buslijnen uitbreiden met meer voertuigen en de schematijden aanpassen en vanaf de 29ste zullen er 100 bussen vol in gebruik zijn. Lumaca is de enige San Jose -. Cartago route concessiehouder, Prive busbedrijven zal mensen aanbieden van ” charters “van en naar de basiliek, maar deze kunnen geen passagiers op pikken die op de busaltes staan te wachten.Beschikbaar zijn ook taxi’s, zowel formeel als informeel voor het heen naar Cartago en terug naar San Jose.

De Onze Lieve Vrouw van Los Angeles Kathedraal...

De Onze Lieve Vrouw van Los Angeles Kathedraal in Cartago, Costa Rica. (Photo credit: Wikipedia)

BasilicaDeLosAngelesSmall

BasilicaDeLosAngelesSmall (Photo credit: Wikipedia)


Geplaatst op 26 juli 2012, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, nieuws, reizen, Traditie's, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: