Bailey-bruggen, Een tijdelijke vaste oplossing in Costa Rica?

 

Ze worden beschreven als een reusen Lego set, maar in werkelijkheid in een land als Costa Rica is de Baileybrug de zalf voor het oplossen van verkeersproblemen en goedkoper dat een vaste brug.

De Baileybrug komt uit Engeland en zijn duur, maar ze zijn veel goedkoper ( bijna ¢ 4 miljoen colones per meter ) dan de meer dan vier keer duurdere permanente brug. Baileybruggen zijn snel te installeren en kunnen lange tijd op hun plaats blijven liggen tot de maanden van een nieuw te construeren van een betonnen brug.Deze bruggen zal u in Costa Rica veel tegenkomen als u rondreist met de auto of de bus. Door de veroudering van vele bruggen en het wegslaan van oude bruggen in het regenseizoen worden deze bruggen vaak ingezet zodat het verkeer weer doorgang vind.Voor de rest van dit jaar verwacht de CONAVI  ongeveer 13 meer Bailey bruggen en nog eens 15 volgend jaar te installeren op alle plaatsen waar de bestaande bruggen in een slechte staat van conditie zijn al verdwenen zijn waardoor geïsoleerde gemeenschappen ontstaan.Door deze bruggen te plaatsen kan het verkeer weer doorgang vinden maar vaak wordt de reisduur hierdoor wel verlengt dus als u door Costa Rica reist rustig aan en geniet soms duurt het wat langer onderweg.

Geplaatst op 10 juli 2012, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, nieuws, reizen, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: