Week van de kunstenaars en handwerkers in Sarchi, FESTIVAL ARTESANAL.

A Picture of the World's Largest Oxcart

A Picture of the World's Largest Oxcart (Photo credit: Wikipedia)


nac9-3-masker-Sarchi

Gisteren ging -ie officieel van start, de FESTIVAL ARTESANAL  in Sarchí.

Sarchí is een plaatsje iets ten noorden van de (oude) route San José-San Ramon-Puntarenas-Liberia volg de afslag naar Grecia of via Naranjo Het uitgestrekte dorp is gelegen tussen de koffieplantages en met schitterende vergezichten waar in het centrum de grootste ossenkar ter wereld staat. Sarchí is bovendien beroemd om het prachtige houtsnijwerk, de meubelmakerijen (familiebedrijfjes) én de beroemde beschilderde ossenkarren en andere voorwerpen.
Vanaf 20 april tot 29 april is er een Festival om deze ambachtskunsten te promoten. Het hele dorp doet mee, maar de meeste activiteiten vinden plaats bij de stadion, waar ook parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Behalve tentoonstellingen en demonstraties kun je er ook muziek en dans verwachten, verder heerlijke Nationale gerechten en andere lekkernijen die door de lokale bewoners zijn gemaakt.
Een bezoek aan Sarchi is leuk te combineren met een bezoek aan Grecia, het nabijgelegen dorp, waar o.a. een bijzondere kerk in het centrum bezoekers trekt  en als U door de week komt moet U ook de centrale markt komen bezoeken waar echte kustwerken op de muren zijn geschilderd door lokale artiesten.

 

Advertenties

Geplaatst op 21 april 2012, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, nieuws, reizen, Traditie's, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: