Duizende vakantiegangers weer terug naar huis.

Duizenden vakantiegangers waren weer tijdens dit weekend weer op weg naar huis na een verblijf van Semana Santa (de heilige dagen) die vooral rond de kusten van Costa Rica verbleven.

Rode Kruis strand

Tijdens intensieve controles uitgevoerd door het verkeer officieren bleek dat de mensen zich nog steeds niet aan de maximum snelheid en het alcoholgebruik houden tijdens het rijden.

Volgens de telling van 31 maart tot 7 april, waren er 6848 overtredingen wat neerkomt op een dagelijks gemiddelde van 856. De belangrijkste overtredingen waren het gebrek aan respect, het rijden zonder rijbewijs of met een verlopen rijbewijs, niet gekeurde auto en het dragen van een veiligheidsgordel.

Bovendien waren er 918 ademtesten uitgevoerd waarvan 91 positief waren.

Afgelopen zondag stierven er 9 mensen onderweg door een ongeval, waarvan 5 op de belangrijkste wegen die verbinding hadden van San Jose met de kust.

De belangrijkste redenen van de ongelukken waren te hoge snelheid, inhalen bij tegemoetkomend verkeer, de roekeloosheid van voetgangers en in een geval van het overlijden van een verkeersagent op de weg naar Carthago was het een chauffeur met te veel alcohol.

Met de terugkeer van duizenden van Costa Ricanen van de stranden naar hun huizen in het grootstedelijk gebied waren er lange file’s in sommige gebieden, vooral bij Manuel Antonio en Jaco, en Route 27, San Jose Caldera

De hele gehele week bleef de verkeerspolitie operationeel in de kustzone en volgens hun informatie zijn er ongeveer 70 boetes per dag uitgeschreven waarvan de meest voorkomende waren, bestuurder zonder rijbewijs, verkeerd inhalen en voertuigen zonder keurings papieren.

Een van de nieuwe dingen die de politie uitvoerden was dat men een paar agenten verspreid hadden over een paar 100 meter en als de bestuurder niet stopte na de eerste stopteken dan werd men gestraft voor het gebrek aan respect voor de politie waarvoor een boete moet worden betaald van 180 300 colones ( $360 ).

De doorvoer die afgelopen zondag middag was op de route San Jose Caldera (welke beide banen eenrichtingverkeer waren naar San Jose) was zeer hoog geweest .

“Voor de middag waren er een aantal andere opstoppingen in sommige delen van deze weg, maar zowel zaterdag als zondag toen beide banen eenmaal geopend waren was op de hele weg naar de hoofdstad geen meldingen van file’s.

Er stierven in totaal 34 mensen in de semana Santa waarvan de meesten door een ongeval (19)of verdrinking in zee (8),de reddingsbrigades konden 24 mensen redden van een verdrinkingsdood uit de zee. Ook zijn er mensen omgekomen door geweld.In vergelijking met 2011 daalde het aantal doden tijdens Semana Santa van 40 tot 34.

Ten minste 185 mensen zijn omgekomen in midden Amerika tijdens de week van pasen, volgens een rapport van persbureau EFE. Vanaf goede vrijdag tot maandag stierven 64 mensen  in El Salvador waarvan 44 van de sterfgevallen door een verkeersongeluk.

In Nicaragua stierven 40 mensen, het grootste deel als gevolg van verdrinking. Daarnaast heeft Nicaraguaanse Rode Kruis melding gemaakt van ten minste 900 mensen met kwallenbeten aan de Pacifische kust donderdag en vrijdag. De steken waren niet levensbedreigend.

Honduras meldde 34 doden. In Guatemala zijn minstens 30 mensen omgekomen bij moorden en verkeersongevallen. Panamese autoriteiten hebben geen melding gemaakt van doden.

Geplaatst op 10 april 2012, in Algemeen, Costa Rica, Informatie, landen, nieuws, reizen, Traditie's, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: