11 april, is Juan Santamaría Dag, een feestdag in Costa Rica

11 april, is Juan Santamaría Dag, een feestdag in Costa Rica, dan wordt een van de beroemdste nationale helden van het land herdenkt.

Juan Santamaría werd geboren in Alajuela en bracht Costa Rica door zijn heldhaftige dood de overwinning van de slag bij Rivas in 1856 tegen het huurlingenleger onder bevel van William Walker. Aan de jonge nationale held werd zelfs een eigen museum gewijd, het Museo Juan Santamaría het bevindt zich in het voormalig gevangenisgebouw. (Avenida 3, Calle 2, Tel. 441-4775)).

Deze daad van heldhaftigheid, dat Costa Rica de soevereiniteit bevestigd, wordt herdacht met optochten, maatschappelijke programma’s en vuurwerk in het hele land. De meeste bedrijven en de overheid kantoren zullen gesloten zijn voor de vakantie, en parades kunnen blokkeren enkele van de belangrijkste straten in steden door het hele land.

Klik op de kleine foto's

De primaire internationale luchthaven van het land in Alajuela, ten noordwesten van San Jose, is vernoemd naar deze held.

Geplaatst op 10 april 2012, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, nieuws, reizen, Traditie's, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: