Nathalie en Eke in Costa Rica.

Op 29 maart zijn Nathalie en Eke aangekomen in Costa Rica na wat vertraging kwamen ze ’s avonds aan op het vliegveld Juan Santa Maria bij Alajuela. Heb ze naar Peter gebracht die een prachtig huis heeft net buiten Grecia dat hij Hotel Tampat Senang  heeft genoemd.Voor de Nederlanders die hier aankomen een welkome aanwinst om op een geweldige plaats aan te komen met een Nederlandse eigenaar.

De volgende dag heb ik Nathalie en Eke op gehaald om Grecia en Sarchi te verkennen.Allereerst zijn we naar het centrum van Grecia gegaan en hebben de geweldig mooie kerk van staal bekeken en daarna zijn we door de overdekte maart gelopen om de mooie wand schilderingen te bekijken die ook alleen maar in Grecia aanwezig zijn in de overdekte markt

 

  

Hebben nog even lekker gegeten thuis bij ons en zijn toen naar Sarchi gereden om hun het geweldige beschilderen van allerlei meubels,karren en andere objecten te laten zien.Sarchi staat bekend om zijn meubels en houtsnijwerken en het maken van de beschilderde ossenkarren.We zijn bij een grote winkel geweest waar ook nog een op 90 jaar oude watermolen staat die vele machines aandrijft door middel van allerlei stangen met banden er over een geweldig gezicht om dit allemaal in werking te zien.  

Na het bezoek aan Sarchi zijn we nog even naar de feria (markt ) in Grecia gegaan om nog wat boodschappen te doen en hun te laten proeven van al het fruit wat in Costa Rica groeit en bloei

De volgende dag hebben Nathalie en Eke een shuttlebus genomen naar Tortuguero om daar de geweldige natuur te bekijken en met een bootje door de kanalen te varen om de wonderen van de natuur te aanschouwen.Ze hebben vele dieren gezien zoals apen, kaaimannen, apen, toekans, apen, schildpadden en nog meer apen. Van daaruit zijn ze via la Fortuna, deels op de rug van een paard, doorgereisd naar hun huidige lokatie: Monteverde. Monteverde ligt midden in de nevelwouden, in het noorden van Costa Rica. Door de hogere ligging (1600m) en verschillende winden, liggen de wouden vaak in de wolken. Vandaar de naam Cloudforrest of nevelwouden. In de toppen van het woud hebben ze lange hangbruggen gemaakt. Deze hebben ze vandaag bezocht. Morgen gaan ze een stuk lopen. De komende weken gaan ze via het hooggebergte van Chirripo (3820m – 3 dagen lopen in de bergen) naar het regenwoud van Corcovado. Hier willen ze nog een aantal duiken maken, voordat hun vliegtuig terug naar huis vliegt. La pura vida!!

Hun eerste indruk van Costa Rica: groen, mooi, schoon, warm (maar niet te omdat er een front over Costa Rica trekt) en relatief georganiseerd en welvarend. Dit zorgt voor veel mooie foto’s, het reizen gaat soms te makkelijk naar hun smaak en dus zijn ze gestopt met package deals en organiseren ze nu zo veel als mogelijk zelf. Maar nog steeds is reizen hier zo makkelijk als het bakken van een dr. Oetkar taart. Het verbaast hun echt dat dit land nog niet onder de voet gelopen wordt door massa toerisme. Voor nu draagt dit bij aan de schoonheid van het land. We zullen ze blijven volgen en U op de hoogte houden.

Geplaatst op 5 april 2012, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Dieren, Het weer in Costa Rica, Informatie, kikkers, landen, Natuur, Parken Costa Rica, Planten, reizen, slangen, vakantie, vulkanen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: