Verrasende regenbuien in Costa Rica.

De regenbui die maandagmiddag over San Jose trok voelde net als een eerste schop van het regenseizoen. De regenbui was voor velen een verrassing en liet zo’n 40.000 mensen zonder water en met elektrische storingen tot een uur in vele gebieden.

Het was ongeveer rond 15.00 wanneer het luchtruim boven de Centrale Vallei donker werd. De verrassende regenbui werd vergezeld door de bliksem . Een bliksemflits valt neer in het gebied van La Uruca bij san Jose en veroorzaakte een stroomstoring in een centrale van de CNFL een klein ectriciteitstation op Ruta 32, in de buurt van het restaurant La Casa de Doña Lela . De gebieden van Hatillos, San Sebastian , Paso Ancho en La Sabana werden alle getroffen met intermitterende stroomstoringen. Daar naast viel de stroom gedeeltelijk uit in het gebied van La Peregrina in La Uruca de buurt van Hospital Mexico, Santo Domingo de Heredia, Santo Tomás de Santo Domingo, San Luis en delen van Coronado, Cascajal en Las Nubes.Ook vandaag waren er fikse buien in de namiddag en stonden er wegen blank en was er overlast. De eerste voortekenen van het regenseizoen zijn er en dit zal eerst wel weer de nodige omschakelingen geven en natuurlijk kan men in de namiddag niet meer zonder paraplu weggaan.

Advertenties

Geplaatst op 3 april 2012, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Het weer in Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, Parken Costa Rica, reizen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: