Semana Santa (31 maart-07 april) kan verwarrend zijn in Costa Rica

De week van Semana Santa (31 maart-07 april) kan verwarrend zijn in Costa Rica, want we weten dat de overheid alles sluit voor deze week, maar hoe zit hetmet de andere overheidsinstellingen en agentschappen, zoals het INS, ICE, AYA, CNFL en vele anderen.

Het Institutio Nacional de Seguros (INS) – nationale verzekeraar – is de eerste die aan het publiek de melding maakt dat men de week van Pasen gesloten zijn. De anderen zullen naar verwachting het INS voorbeeld volgen. INS ambtenaren de sluiting aangekondigd voor de Semana Santa. En hoewel Semana Santa een hele lange vakantie lijkt, in feite de sluitingen zijn alleen voor drie dagen , waarom? De INS, zoals de meeste overheidsinstellingen zijn gesloten in het weekend. Donderdag (5 april) en vrijdag (6 april) zijn wettelijke feestdagen. Dus, in feite de sluiting van het bedrijfsleven is alleen voor maandag (2 april), dinsdag (3 april) en woensdag (4 april). Plaatselijke gemeenten zullen naar verwachting ook de hele week gesloten zijn. Veel bedrijven, kantoren, enz. zal zullen waarschijnlijk ook de hele week van Semana Santa gesloten zijn en weer openen op maandag 9 april. Typisch voor de Costa Ricanen de meeste mensen gaan voor de stranden, bergen en resorts tijdens de Semana Santa. Echter, de uittocht dit jaar misschien niet zo groot zal zijn, gezien de verhoging van de bezine prijzen van meer dan ¢ 100 colones per liter afgelopen donderdag.Hou er rekening mee dat banken ook gesloten zijn en dat niet alleen maar er zal tijdens deze week een verbod zijn op de verkoop van alcohol houdende dranken ( de ley seca ) en dat men in restaurants in deze week geen biertje kunt krijgen.Ga van te voren dus naar de supermarkt om je biertjes of wijn te kopen.

Advertenties

Geplaatst op 25 maart 2012, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, nieuws, reizen, Traditie's, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: