Nog 400 hectare natuur afgebrand in Costa Rica’s Santa Rosa National Park.

Santa Rosa wildvuur

Een andere wildvuur in Costa Rica heeft  bijna 400 hectare verbrand van Santa Rosa National Park in de noordwestelijke provincie Guanacaste.

Volgens de informatie van Milieu, Energie en Telecommunicatie Ministerie (MINAET), heeft het vuur veel grasland verbrand in deze gebieden wat wel 10 jaar kan duren om zich te vernieuwen en herstellen.

Zo’n 80 mensen van Guanacaste’s Brandweer en vrijwilligers uit de nabijgelegen gebieden zijn op dit moment nog aan strijden tegen de brand.

De brandweer kan geen gebruik maken van zware machines als gevolg van de ruige  omgeving, en brandweerlieden worden gedwongen om de brand direct aan te vallen.

De oorzaak van de brand is onbekend, maar MINAET ambtenaren zeggen dat het  met opzet zijn aangestoken omdat de toegang tot het gebied wordt enkel voor personeel van het nationale park personeel toegestaan.

Eerder deze maand was er een wildvuur in de Chirripo National Park en La Amistad International Park, dicht bij grens van Costa Rica met Panama in de zuidelijke zone, vernietigd zo’n 150 hectare en het duurde weken om het te blussen. Onderzoekers zeggen dat de brand kan zijn aangestoken door brandstichters die betrokken zijn bij de drugshandel.

Bosbranden in Costa Rica zijn sterk toegenomen in 2012 ten opzichte van vorig jaar. Verwaarlozing en brandstichting lijken de belangrijkste oorzaken van de branden. Er zijn reeds 73 bosbranden gemeld dit jaar, vergeleken met slechts 11 op dezelfde datum in 2011.

Het droge seizoen van Costa Rica en de ongewoon harde wind hebben het moeilijk gemaakt de branden te bestrijden zeggen de brandweerlieden.

 

Geplaatst op 22 maart 2012, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, Parken Costa Rica, reizen, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: