Branden in de buurt van Internationaal Park La Amistad, in het zuiden van Costa Rica

De Nationale Commissie voor noodgevallen (CNE) heeft een gele waarschuwing gegeven voor vier bosbranden in het kanton van Buenos Aires in het zuiden van het land vlakbij La Amistad International Park.

De brand is het hevigst rond de La Fecha op het grondgebied van de inheemse indianen van Ujarrás. De vlammen zijn op een afstand van 1 1/2 kilometer van het park te zien. Het vuur heeft ongeveer 600 hectare op verschillende punten in de buurt van het park aangetast. Buiten het gebied van La Flecha zijn er bosbranden in het gebied van Olan, Yuabin en Cerro  Tomb. De brandweer teams in Buenos Aires zullen morgen worden versterkt met de Brandweerteams van het Costa Ricaanse Instituut voor Elektriciteit, water en riolering en een team van de veiligheidstroepen van Carthago, speciaal opgeleid in bosbranden”, aldus CNE, in een persbericht. De brand in de omgeving van het La Amistad ongeveer gelijk als de brand bij de vulkaan de Chirripo, waar de CNE nu een groene waarschuwing geeft want er zijn slechts nog een paar kleinere haarden die bestreden worden.
La Amistad International Park werd in 1996 door UNESCO op de lijst van Wereld Erfgoeddelen geplaatst. In het gebied van 199.176 hectare wonen 5 alle Midden-Amerikaanse katachtigen waaronder poema, ocelot, jaguarundi, tijger kat en Jaguar, en de Midden-Amerikaanse eekhoorn aap en Geoffroy’s slingeraap. Een groene en zwarte grote hoogte adder, die zelden is gezien of gevonden is. Ook de Quetzal is aanwezig in het park net als vele andere vogelsoorten,bare-necked umbrella bird, three-wattled bellbird, harpy eagle, crested eagle, solitary eagle and orange-breasted falcon. Er is gesuggereerd dat er geen andere park is de wereld welke zoveel soorten en zo’n rijkdom aan fauna bezit.
Het park ligt in de uitlopers en de bergen van de Cordillera de Talamanca tussen de bergketens van Las Vueltas, Cartago en Echandi op de Panamese / Costa Ricaanse grens.

 

Geplaatst op 15 maart 2012, in Algemeen, Costa Rica, Dieren, Het weer in Costa Rica, Indianen Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, Noodtoestand, Parken Costa Rica, reizen, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: